5 redenen om te cruisen met de Norwegian Pearl

In Amsterdam werd vorige week zaterdag de komst van de Norwegian Pearl van Norwegian Cruise Line gevierd. Het 2.394 passagiers tellende cruiseschip uit de Jewel-klasse heeft deze zomer enkele keren onze hoofdstad als uitvalsbasis voor cruises naar Engeland, de Baltische Staten en Noorwegen. De Amerikaanse rederij nodigde speciaal voor deze gelegenheid de reisbranche en media uit om haar pareltje in de vloot zowel van buiten als van binnen te bekijken. Namens Cruisereiziger was Marco van de partij. Na een rondleiding kwam hij tot de volgende 5 redenen waarom je zou moeten cruisen met de Norwegian Pearl.

1. 16 verschillende eetgelegenheden

De belangrijkste activiteit aan boord van een cruiseschip is natuurlijk eten. Norwegian Cruise Line begrijpt dat als geen ander en biedt op de Norwegian Pearl dan ook maar liefst 16 verschillende eetgelegenheden. Van uitgebreid dineren met meerdere gangen in specialiteitenrestaurant Le Bistro tot een vers bereide hamburger van de grill van de gratis Topsiders Bar & Grill bij het zwembad. Frans (Le Bistro), Italiaans (La Cucina), Braziliaans (Moderno steakhouse), Aziatisch (Lotus Garden, Sushi, Teppanyaki)…ook qua smaak kan je je elke avond in een ander land wanen. De keuze waar en wanneer (geen verplichte dinertijden) is aan jou conform de kernwaarden van de rederij, vrijheid en flexibiliteit.

Tijdens het scheepsbezoek kreeg ik een lunch aangeboden in een van de twee hoofdrestaurants (inclusief) Summer Palace. In de gigantische eetzaal aan de achterzijde van het schip waan je je in een paleis in Rusland. Onder kleurrijke plafondbeschilderingen en kroonluchters werden er meer traditionele gerechten aangeboden. Als de kwaliteit van het eten in het hoofdrestaurant graadmeter is voor de rest van het schip, wat meestal het geval is, dan kom je op de Norwegian Pearl goed aan je trekken.

Tip! Wil je tijdens je cruise meerdere specialiteitenrestaurants (toeslag en/of a la carte) uitproberen kies dan voor een ‘Speciality Dining Package’, waarbij je vantevoren een vast speciaal bedrag betaalt per aantal maaltijden.

2. Entertainment door popiconen

Op een ideale cruise-avond wordt een heerlijk diner natuurlijk opgevolgd door topentertainment. Ook daarvoor zit je bij Norwegian Cruise Line eigenlijk altijd goed. In het mooie Stardust Theater (dek 6/7) op de Norwegian Pearl worden er twee grote productieshows opgevoerd. Pure Variety is een avond vol met zang en dans door de cast van de Pearl begeleid door de Norwegian Show Band.

De ‘headliner’ van elke cruise is de show Legends in Concert. Deze live tribute show, die al 32 jaar een grote hit is in Las Vegas, geeft een podium aan de beste tribute artiesten. Ik kreeg een voorproefje van 20 minuten en dat deed smaken naar meer. Bij de live-optredens van de look-alikes van achtereenvolgens Michael Jackson, Elvis Presley en Tina Turner komen al hun grote hits voorbij, waar vooral laatstgenoemde nauwelijks onderdoet voor het origineel.

3. Ontspannen in de Mandara Spa

Op dek 12 bevindt zich de plek op de Pearl om volledig tot rust te komen, de Mandara Spa. Het bevat o.a. een nagelsalon, kapper en sauna. Daarnaast worden er meer dan 50 verschillende behandingen aangeboden waaronder de populaire hot-stone massages maar ook gezichtsbehandelingen en acupunctuur.

Met een ‘thermal suite’ pas kan je voor een dag of de gehele cruise onbeperkt gebruik maken van de thalassotherapiezwembad, de verwarmde keramische ligstoelen, de sauna met uitzicht op zee, het eucalyptusstoombad, individuele bubbelbaden en het ijskoude dompelbad.

Tip! Zorg dat je er snel bij bent voor een pas. Er worden er namelijk maar een beperkt aantal uitgegeven per cruise, om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt in de Mandara Spa.

4. Exclusieve luxe in The Haven

Op het topdek 14 van de Norwegian Pearl voert luxe de boventoon. The Haven is het schip in een schip concept van Norwegian Cruise Line. Het huisvest de meest luxueuze accommodaties aan boord met o.a. 24-uurs butlerservice, conciërge en een prive-zonneterras. Het exclusieve gedeelte, dat alleen toegankelijk is met een keycard, beschikt ook over een prive-binnenplaats met overdekt zwembad en eigen bubbelbaden. Gasten in The Haven’s suites (Garden Villas, Owner’s Suites, Family Villas en Penthouses) delen een prive-lift naar hun eigen dek en kunnen ontbijten en lunchen in specialiteitenrestaurant Cagney’s met een speciaal menu.

Het voordeel van een middelgroot schip als de Norwegian Pearl is dat slechts een 20-tal suites gebruik kunnen maken van The Haven faciliteiten, waardoor je optimaal kan genieten van de rust en het exclusieve karakter.

5. Met Norwegian cruisen vanuit Amsterdam

De Norwegian Pearl vertrekt dit seizoen nog 1 keer vanuit Amsterdam. Op 22 juni staat een 14-daagse cruise naar het Italiaanse Civitavecchia op het programma waarbij je havens bezoekt als Le Havre, Lissabon, Cadiz, Palma de Mallorca, Barcelona en Monaco. Deze cruise is nog beschikbaar vanaf €1049. De rest van de zomer is de Pearl te vinden in de Middellandse Zee met 10-daagse cruises vanuit Civitavecchia en Barcelona.

Komt 22 juni voor jou te vroeg? Niet getreurd, want volgend jaar vertrekt het zusterschip van de Norwegian Pearl, Norwegian Jade, met dezelfde faciliteiten ook een handvol keer vanuit onze hoofdstad. Het gaat om 14-daagse cruises naar de Britse Eilanden, Noorwegen en de Oostzee.

Cruisen met de Norwegian Pearl? Vraag een offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravelstore

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!