Cruisereiziger
AanmerenBestemmingenInschepenReisverslag

MSC Meraviglia Live Verslag Dag 1 – Napels

Als ik maandagochtend om 06:15 uur al klaarwakker ben kan dat maar 1 ding betekenen. Er staat iets heel bijzonders te gebeuren. Vandaag ga ik kennis maken met een wonder, en wel het achtste wereldwonder. Althans zo noemt cruisemaatschappij MSC Cruises haar nieuwe vlaggenschip de MSC Meraviglia, zowel letterlijk als figuurlijk. Meraviglia betekent namelijk wonder in het Italiaans. De naam verwijst naar het gevoel van verwondering en respect bij het ervaren van de vele mogelijkheden van het schip.

Het is voor Cruisereiziger een hernieuwde kennismaking, aangezien Cruisereiziger Miriam op 3 juni van dit jaar de doop bijwoonde van de MSC Meraviglia in het Franse Le Havre door de internationale beschermvrouw Sophia Loren. 5 maanden later is het tijd om het grootste schip ooit gebouwd door een Europese cruiserederij nog beter te leren kennen tijdens een 5-daagse cruise van Napels naar Barcelona met stops in Messina (Sicilie) en La Valetta (Malta) en een dag op zee.

Vol verwachting sta ik, Cruisereiziger Marco, om 11:00 uur op Schiphol om met een klein Nederlands gezelschap met Transavia naar ‘Napoli’ te vliegen. Na een vlucht van ruim 2 uur landen we volgens schema aan op Aeroporto di Napoli. Het is er bewolkt, maar met 17 graden nog altijd een stuk aangenamer als in Nederland. Een trotse Napolitaan loodst ons in zijn taxi, met een afbeeltenis van Diego Maradona op zijn dashboard, binnen het kwartier door het chaotische verkeer naar de cruiseterminal.

Het is uitermate druk in de haven van Napels. Naast onze nieuwe ‘thuis’ zijn 3 andere cruiseschepen vandaag op bezoek. De MSC Meraviglia torent met zijn 19 dekken echter fier boven alles en iedereen uit. De enorme passagiersstroom blijkt voor de lokale havenautoriteiten een echte uitdaging. Het vinden van een afgiftepunt voor de bagage en de juiste incheckbalie duurt uiteindelijk langer dan het echte inchecken.

Als ik voor de eerste keer het eerste schip in de Vista-klasse opstap, zoek ik gelijk mijn hut op op dek 14. Mijn koffer staat al netjes klaar voor de deur van mijn ruime balkonhut (ongeveer 19 m²), die is ingericht met donker hout en paarse tinten. De hut beschikt over een tweepersoonsbed, een grote kledingkast, een comfortabele bank, een badkamer met bad en een balkon met ruime overkapping. Ik word daarnaast verwend met heerlijke aardbeien en champagne, die ik me goed laat smaken. Een heerlijke binnenkomer.

Om 18:15 uur haast ik me naar het Broadway-theater (dek 5/6) voor de verplichte reddingsoefening. In tegenstelling tot de andere cruiseschepen in de vloot van MSC Cruises bevinden de reddingsvesten zich op de MSC Meraviglia niet meer in de hut, maar worden ze uitgedeeld bij jouw verzamelplek (Assembly Station). Geen gesjouw dus meer met de reddingsvesten. Na een half uur is de ‘life-drill’ afgelopen. Terwijl het buiten is gaan onweren, zet het op 3 na grootste cruiseschip ter wereld koers naar haar eerste bestemming.

We hebben deze cruise gekozen voor een vroege zitting d.w.z. dat we om klokslag 20:00 uur, in het wit gekleed, dineren in één van de vier hoofdrestaurants, het Panorama restaurant op dek 6. Met een Griekse salade, kippenborst en als afsluiter Sachertorte kom ik helemaal aan mijn trekken. Een indrukwekkende eerste dag wordt afgesloten met de kleurrijke show Magic Friends (de Italiaanse Hans Klok) in het Broadway-theater en, niet te missen, de drukbezochte White Party op de Promenade (dek 6) met live-muziek.

 

Lees alle dagen:

Cruisereiziger Marco cruist mee op de MSC Meraviglia, op uitnodiging van MSC Cruises, van Napels naar Barcelona met stops in Messina (Italië) en La Valetta (Malta).

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!