MSC Meraviglia Live Verslag Dag 2 – Messina

Ondanks dat het gisteren laat is geworden beslist mijn biologische klok dat het om 06:30 uur de hoogste tijd is om op te staan. Dit keer heb ik daar absoluut geen moeite mee, want als ik de gordijnen van mijn hut opentrek zie ik de zon opkomen boven zee. In mijn stoel op het balkon geniet ik in alle stilte van het moment. Als we een uur later de eerste bestemming van onze korte cruise, Messina (Sicilie), in zicht hebben kleed ik me aan en zoek ik de ideale plek op op het bovendek om de perfecte foto en video te maken.

Als de MSC Meraviglia succesvol is aangemeerd aan de kade zoek ik het buffetrestaurant Marketplace Buffet op, gelegen op dek 15. Je kan er van 06:00 tot 10:00 uur ontbijten. Het Marketplace Buffet (in totaal 20 uur per dag open!) met open keuken blijkt bijzonder populair, dus het is de eerste keer even goed zoeken naar een rustige plek. Ik werk een stevig ontbijt naar binnen, want vandaag gaan we een bezoek brengen aan het pittoreske Taormina, op 45 minuten afstand rijden van onze aanleghaven.

Een transfer van MSC Cruises brengt ons naar de voet van Taormina, dat is gelegen op een rotspunt tussen de Ionische Zee en de imposante Mount Etna. Vervolgens pakken we de lift naar de top. Ik snap al snel waarom dit het favoriete trefpunt is van veel kunstenaars. Taormina is schilderachtig mooi. Ik struin over de enige hoofdstraat, Corso Umberto, met veel restaurants en winkels tot aan Il Teatro Greco, het Griekse amphitheater uit de 7e eeuw met fenomenaal uitzicht op de besneeuwde vulkaan.

De 3 uur die we in Taormina verblijven vliegen echt voorbij. Voordat ik het weet zit ik alweer in de bus terug en voel ik toch langzaam de korte nachtrust en de vele kilometers in de benen te voelen. De massage die om 18:00 uur staat gepland in de luxe MSC Area SPA kon dan ook niet op een beter moment komen. Novi uit Bali zorgt er binnen 45 minuten voor dat ik van top tot teen weer totaal ontspannen ben en klaar voor een lange avond (…en nacht). Als ik terugkom in mijn hut zie ik dat we Messina inmiddels achter ons hebben gelaten.

De totale Zen-modus brokkelt alweer enigszins af als ik merk dat het alweer bijna dinertijd is en ik me nog moet omkleden. Het is vanavond Gala-avond (1 keer deze cruise), dus in recordtempo hijs ik me in mijn pak en begeef ik me naar onze vaste tafel in het Panorama-restaurant. Elke dag is er een nieuw menu om uit te kiezen. Vandaag ga ik als voorgerecht voor de smakelijke aubergine-rolletjes, geroosterde ossenhaas en de Royal cake. Tegen het einde van het diner merken we tot onze verbazing dat we opeens Messina weer in zicht hebben. Vanwege een mogelijk technisch probleem aan een van de azipods heeft de kapitein besloten om geen risico’s te nemen en terug te keren voor nader onderzoek.

Terwijl achter de schermen alles uitvoerig wordt geïnspecteerd begeven wij ons naar de Carousel Lounge op dek 7 voor een uniek optreden van Cirque du Soleil. Dit spektakel, dat 2 keer per avond en zes avonden per week wordt opgevoerd, kan zowel los als met een speciaal diner worden geboekt. De speciaal ontworpen lounge biedt plek aan 450 passagiers (waaronder 120 met diner) De show VIAGGIO gaat over de reis van een kunstenaar door zijn eigen verbeelding. Het is levende artistieke entertainment van topniveau en een absolute aanrader.

Totaal onder de indruk besluiten we nog een drankje te drinken. We belanden in de Horizon Bar op het achterdek (dek 18) bij het Horizon zwembad. Overdag is dit een openlucht dekruimte voor zonaanbidders, maar ‘s nachts wordt het gebied omgezet in een mooi outdoor gedeelte om te dansen. Een strak in pak gestoken DJ vertoont er zijn kunsten op de draaitafel, en met succes. Hij krijgt passagiers van alle leeftijden mee en het feest krijgt zijn hoogtepunt na middernacht als vanuit de brug groen licht wordt gegeven en we weer vanuit Messina vertrekken. Op naar La Valletta!

Lees alle dagen:

Cruisereiziger Marco cruist mee op de MSC Meraviglia, op uitnodiging van MSC Cruises, van Napels naar Barcelona met stops in Messina (Italië) en La Valetta (Malta).

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!