MSC Meraviglia Live Verslag Dag 4 – Zeedag en Barcelona

De laatste volle dag tijdens mijn vijfdaagse cruise op de MSC Meraviglia van MSC Cruises is een zeedag, op weg naar onze eindbestemming Barcelona. Ik wil deze laatste kans op een zonsopgang op zee niet laten ontlopen, dus sta ik om 06:45 uur klaar bij de toepasselijke Horizon pool op het achterdek. Samen met een handjevol Japanners kijk ik naar het ochtendgloren met als achtergrondmuziek het ruisen van de zee. Volmaakt gelukkig laat ik me daarna een Engels ontbijt serveren in het Waves restaurant.

Als ik terugkom in mijn hut ga ik op het balkon mijn dag inplannen. Dat kan op de traditionele manier via de papieren Daily Program en je interactieve televisie maar ook door middel van de 358 virtuele schermen over het gehele schip of de MSC for Me app. Met de app op je mobiel heb je ook inzicht in je cruise-uitgaven, kan je nagaan waar je kinderen verblijven aan boord via een polsbandje, reserveer je restaurants, kun je je eigen gegevens bijwerken en de weg vinden op dit ‘smart ship’.

Als eerste op mijn lijstje staat de Behind the Scenes tour. Deze 2,5 uur (!) durende rondleiding brengt mij op plekken op de MSC Meraviglia waar passagiers normaalgesproken niet mogen komen. We starten in de MSC Yacht Club, het schip in een schip concept, met 95 luxe accommodaties (binnen, balkon en suites) en exclusieve services zoals een eigen panoramische lounge, restaurant en zwembaddek met privezwembad, bubbelbad, zonnedek en bar. Daarnaast heb je ook een butler tot je beschikking!

We vervolgen onze weg naar het Broadway theater voor een kijkje achter de coulissen, waarna we verder het schip afdalen naar het domein van de bemanning. Ik kijk mijn ogen uit in de wasserette waar meer dan 1.500 kilo was per dag wordt gedraaid in twee joekels van wasmachines, de opslagruimtes inclusief koelcellen met alle etenswaren en voor velen het belangrijkste, de keukens waar de echte magie plaatsvindt. De tour eindigt bij specialiteitenrestaurant Eataly met een korte kookworkshop met kleine proeverij.

Dat smaakt naar meer en we stillen onze trek in Butchers Cut, de Amerikaanse-stijl steakhouse op de Promenade (dek 7). ‘s Avonds serveert het specialiteitenrestaurant de beste stukken vlees uit de hele wereld, begeleid door passende wijnen en cocktails, maar van 10:00-14:00 uur kan je er ook terecht voor een brunch. De Strawberry French Toast is om je vingers bij af te likken!

Met een goede ondergrond doe ik het de rest van de middag rustig aan en relax ik bij de zwembaden. Er zijn er drie (exclusief het zwembad bij de MSC Yacht Club), elk met hun eigen kenmerken. Op het middendek vind je de moderne Atmosphere Pool o.a. met 22 tweepersoonsbedden en een groot LED-scherm en de overdekte sfeervolle Bamboo Pool als het weer niet meewerkt. Nieuw voor MSC is het Horizon zwembad dat gelegen is op het achterdek in een amfitheater. Bij mooi weer is dit tot ‘s avonds laat de populairste plek aan boord. De kleine cruisereizigers hebben de grootste waterpret in het Polar Aquapark met drie glijbanen en het klimparcours ‘Himalayan Bridge’.

Er is geen betere manier om deze ontspannen zeedag af te sluiten dan met een laatste culinaire hoogstandje in het stijlvolle Tepanyaki restaurant, ook gelegen op de Promenade (dek 7). Zittend rond de bakplaat schotelt de Filipijnse chef niet alleen de lekkerste Aziatische gerechten voor, maar ook een ware show eromheen. Actie is er ook de laatste nacht als we belanden in een storm met pittige windsnelheden, waardoor ik al schommelend mijn bed induik.

De MSC Meraviglia houdt zich echter prima onder de omstandigheden en komt de volgende ochtend dan ook volgens planning aan in onze ontschepingshaven Barcelona. Het betekent alweer het einde van een prachtige cruise met het nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises. De MSC Meraviglia voldoet aan alle behoeften van passagiers van jong tot oud het gehele jaar door. Het mag zich met recht het schip van alle seizoenen noemen dat telkens blijft verwonderen!

De MSC Meraviglia vaart deze winter 8-daagse cruises in de Westelijke Middellandse Zee met maar liefst 6 inschepingshavens. Volgens jaar zomer komt het ‘achtste wereldwonder’ naar Noord-Europa waar het 11 tot 15-daagse cruises gaat varen naar de Fjorden & Baltische hoofdsteden. De winter van 2019/2020 trekt de MSC Meraviglia naar Noord-Amerika.

Lees alle dagen:

Cruisereiziger Marco cruiste mee op de MSC Meraviglia, op uitnodiging van MSC Cruises, van Napels naar Barcelona met stops in Messina (Italië) en La Valetta (Malta).

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!