Hutten op MSC Meraviglia: van binnenhut tot Duplex Suite

De MSC Meraviglia biedt 10 soorten hutten aan, waarvan Cruisereiziger zelf vier typen heeft kunnen bekijken voor je; de balkonhut, Duplex Suite, buitenhut en één van de familiehutten. In totaal zijn er 2244 hutten die voor 75% een balkon hebben.

Balkonhut
Het meest voorkomende kamertype op de MSC Meraviglia is de balkonhut. Ruim 1300 balkonhutten zijn er op het schip, waarvan 1274 reguliere balkonhutten. Wisselend staat het bed of de (lange) sofa bij het raam. De sofa kan in sommige hutten omgebouwd worden tot sofabed of stapelbed. De hut is aangenaam lang. De standaard balkonhut heeft een ruime douche (met deur) in de badkamer. Zeep, shampoo en badschuim zijn via dispensers beschikbaar. In de hut is een bureau aanwezig met daaronder een koelkastje met (te betalen) drankjes. Onder het bureau bevindt zich een (heel goed verborgen!) la met föhn. Bij dit bureau bevinden zich twee Europese – en twee Amerikaanse stopcontacten en een usb-poort. De kledingkast heeft een hanggedeelte en een aantal planken, twee lades (met twee strandlakens) en een kluisje. De opbergruimte is dus beperkt tot deze kast. In de badkamer zijn nog wel plankjes om je toiletspulletjes neer te leggen.

Binnenhut
Tussen de 690 binnenhutten zitten 13 binnenhutten alleen voor solo cruisereizigers. De 12,2 vierkante meter is zeer efficient ingericht in deze hut. Het bed wordt overdag omgevormd tot sofabed.
De reguliere binnenhut heeft vrijwel alle standaardfaciliteiten behalve een sofa. In plaats daarvan heb je twee losse zitjes. De kledingkast staat daarnaast op een andere positie naast het kleinere bureau.

Buitenhut
Op de MSC Meraviglia zijn weinig buitenhutten te vinden. Slechts 136 buitenhutten (max. 22 vierkante meter) die op de dekken 5 en 8 gelegen zijn. De buitenhut heeft (afgezien van het balkon) dezelfde indeling als de balkonhut. Op onderstaande foto’s zie je een buitenhut met een stapelbed zodat er vier personen in deze hut kunnen verblijven.

Familie Suite

Op de MSC Meraviglia zijn diverse hutten voor families verkrijgbaar in verschillende settingen. Er kunnen maximaal 10 personen in drie gecombineerde hutten. Aan de achterkant van het schip kunnen twee balkonhutten en een binnenhut samengevoegd worden en zo plek bieden aan 10 mensen. Onderstaand zie je een balkonhut met een extra kamer waar een vast stapelbed staat. Een gordijn biedt afscherming.

Duplex Suite

Een nieuwe categorie suite is de Duplex Suite. De (slechts) 8 hutten zullen ongetwijfeld zeer populair gaan worden. Op de begane grond bevindt binnen zich een heerlijke rondzitbank, een sofabed en bureau. Buiten op het balkon staat een privé whirlpool en twee ligbedden. Op de bovenverdieping is het vaste tweepersoonsbed met tv, inloopkast en badkamer met bad. Ook op de benedenverdieping staan een badkamer en inloopkast tot je beschikking.

Suite

Tien ruime suites bevinden zich op de hoeken van de voorkant van het schip. De zeer ruime suite heeft  een aparte woon- en slaapgedeelte. Op het balkon staat een privé bubbelbad

Badkamers 

De badkamers zijn in elke hut (t/m balkonhut) gelijk. Alleen de badkamers in de hogere categorieën hebben een marmeren wasbak unit in plaats van kunststof. Hier zie je foto’s van de standaard & duplex suite badkamer:

MSC Yacht Club

De MSC Yacht Club is op de MSC Meraviglia een drie dekken tellend complex aan de voorkant van het schip. Je hebt exclusieve toegang tot de Top Sail Lounge, het MSC Yacht Club Restaurant en Sundeck met o.a grill, zwembad en whirlpool.  Binnen het complex zijn 15 binnenhutten, Deluxe Suites (met balkon), 2 Wellness Deluxe Suites en 2 Royal Suites. Ze zijn uiteraard een slag groter dan de reguliere vergelijkbare hutten zoals de binnen- en balkonhut. De Royal Suites hebben een aparte slaapkamer en woonkamer en zijn gelegen op een hoek. Daardoor is er ruimte voor een privé whirlpool en ruim balkon.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)