MSC Seaview wordt in 2018 gedoopt in Civitavecchia

MSC Seaview

De MSC Seaview, het tweede cruiseschip in de Seaside-klasse van MSC Cruises, zal in het Italiaanse Civitavecchia, nabij Rome, gedoopt worden. De doop zal volgend jaar zomer plaatsvinden. Dat heeft de Mediterraanse rederij rond de doopfestiviteiten van de MSC Meraviglia afgelopen weekend laten weten.

De MSC Seaview zal in haar auguratieseizoen de Westelijke Middellandse zee bevaren en onder andere wekelijks aanmeren bij historisch- en cultuurrijke steden als Genua, Marseille en Barcelona. Ze zal na deze periode verder koers zetten richting Brazilië met ingang van november 2018.

Met een lengte 323 meter lang en een gewicht van 154.000 ton, zal het schip een maximale capaciteit van 5.429 gasten voorzien. De MSC Seaview wordt het zusterschip van de MSC Seaside, die in december 2017 gedoopt zal worden in Miami, wat tevens haar thuishaven zal zijn.

De MSC Seaview wordt momenteel gebouwd door de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri. In februari van dit jaar vond op de scheepswerf in Monfalcone de traditionele muntceremonie plaats van het derde next-generation cruiseschip welke valt onder het 10-jaar investeringsplan van MSC Cruises.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!