Cruisereiziger
Scheepsbezoek

Vijf redenen om mee te cruisen met ultraluxe Silver Wind

Cruisereiziger Miriam bezocht eerder deze maand het ultraluxe cruiseschip Silver Wind in Amsterdam. Het kleine intieme schip van rederij Silversea Cruises is de oudste dame in de vloot en herbergt slechts 296 passagiers. De voordelen waarom je met dit schip moet cruisen zet ik voor je op een rijtje.

1. Ultraluxe All Inclusive

Op schepen van Silversea geldt een all-inclusive concept. Dit wil zeggen dat je één prijs betaalt voor de cruise. Daarbij inbegrepen zijn de fooien en alle drankjes. Het fijne bij Silversea is je eigen gevulde minibar. Van te voren geef je aan welke drankjes je in je suite wilt hebben. De butler zorgt ervoor dat deze drankjes dan ook erin staan en bijgevuld worden tijdens de cruise, met wat je maar wilt. Bij Silversea aan boord heb je keuze uit 150 wijnen en allerlei soorten cocktails.

Het hoofdrestaurant The Restaurant, buffetrestaurant & Italiaans restaurant (in de avonduren) La Terrazza zijn allen inbegrepen in de prijs. Alleen voor specialiteitenrestaurant La Dame betaal je een toeslag ($60). Silver Wind heeft overigens iets minder restaurants dan de nieuwere Silversea schepen.

Wat ik zelf altijd erg fijn vind, is een goed grill restaurant bij het zwembad. De tafels staan al voor je opgedekt!

2. Service

Silversea staat bekend om haar werkelijk excellente service. Op de cruiseschepen van Silversea is de crew-passagiersverhouding bijna 1 op 1. Dat wil zeggen dat er bijna net zoveel personeelsleden aan boord zijn als passagiers. Zo is er per 4 suites één butler die de gehele dag voor je klaar staat.  Aan boord hoorde ik een mooi voorbeeld van de 24-uurs roomservice. Als je bijvoorbeeld te laat bent voor het ontbijt, bel je direct je butler. De cruisereiziger die dit meemaakte kon uit de roomservice-menukaart een ontbijtje kiezen en daarna werd dat naar de suite gebracht. Mooi opgedekt naar keuze buiten op het balkon 🙂

Zo ziet een ontbijtje op het balkon er uit

3. Expeditieschip

Silver Wind is nu nog een klassiek cruiseschip, één van de vijf klassieke schepen in de vloot. Vanaf volgend jaar zal ze tijdens een grootscheepse renovatie een versterkte boeg gaan krijgen. Daarmee kan de Silver Wind als expeditieschip cruises maken naar gebieden zoals Antarctica. Silversea heeft momenteel drie expeditieschepen: de Silver Galapagos, Silver Explorer en Silver Cloud. In 2020 komt ook de in Nederland gebouwde Silver Origin als expeditieschip bij Silversea. Veel nieuwe ontwikkelingen in de vloot!

Zusterschip Silver Cloud is al tot expeditieschip omgevormd.

4. Suites

Zoals gebruikelijk bij Silversea zijn er geen binnenhutten. De ‘laagste’ categorie op de Silver Wind is de Vista suite met een raam. De reguliere hutten zijn allen suites, met standaard een inloopkast, zithoek en een balkon. Slippers en een pluchen badjas hangen voor je klaar.  De marmeren badkamers zijn prachtig mét bad en voorzien van Bulgari producten. Je merkt aan alles dat de Silver Wind een traditioneel schip is: het balkon heeft een teakhouten vloer! Zoals ik al eerder noemde is er een butler beschikbaar per 4 suites. Bovendien ontvang je gratis internet voor 1 apparaat per persoon.

Ik mocht een kijkje nemen in twee suites: de Owner’s Suite en een Vista Suite (buitenhut).

Vista Suite nr. 738 (maximaal 3 personen)

Owner’s Suite nr. 734 (inclusief 736)

5. Rust

Silver Wind staat garant voor een klassieke rustige vakantie aan boord. Je vindt er weliswaar een theater maar verwacht geen vol programma op het zwembaddek. Het schip is overzichtelijk ingedeeld; van het midden naar voren toe liggen de hutten. Aan de achterkant vind je de riante gangen en de openbare gelegenheden.

De twee lounges zijn beiden een oase van rust. Er is een Panorama Lounge aan de voorkant en eentje aan de achterkant, de Observation Lounge, waar je je in een oude Britse bibliotheek waant. De echte bibliotheek, volgens de scheepsbeschrijving, bevindt zich overigens elders 😉

Wil je na al deze rust even bijkomen of je toch even inspannen, dan kan dat bij de spa met de fitness.

Conclusie & Routes

Voor wie een klassieke all-inclusive cruise-ervaring zoekt met een uitzonderlijke service, zit bij Silver Wind op het goede schip. De Silver Wind doet bijzondere bestemmingen aan met langer verblijf en heeft verrassende routes. Geen enkele route is hetzelfde met dit schip. Er hangt uiteraard wel een bijpassend prijskaartje aan een Silversea cruise. Per dag betaal je (vanaf) €300 per persoon.

De Silver Wind vaart momenteel vanaf Londen, met een unieke ligplaats bij de Tower Bridge, richting o.a. IJsland. Vanaf september gaat ze via IJsland naar Noord-Amerika en New York. Na een aantal afvaarten vanaf New York zoekt de Silver Wind in de wintermaanden het Caribisch Gebied op.

In de zomer van 2020 komt ze terug naar Noord-Europa. Vanaf half augustus wordt ze omgevormd tot een expeditieschip. De eerste cruise vanaf Ushuaia vindt plaats op 10 november 2020.

Cruises op de Silver Wind zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen Yacht Cruise Company - Nieuw!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger