Stad Dubrovnik en CLIA ondertekenen overeenkomst

Deze week hebben branche-organisatie CLIA (Cruise Lines International Association) en de stad Dubrovnik intentieverklaring ondertekend om samen te werken aan behoud en bescherming van werelderfgoed Dubrovnik. Dit gaan zij doen door middel van verantwoord toerismebeheer. Bovendien zal Dubrovnik neergezet gaan worden als voorbeeld voor duurzaam toerisme in de Adriatische regio.

Onderdeel van de overeenkomst zijn:

  • Het betrekken van de lokale gemeenschap en internationale organisaties
  • Samenwerken aan goed rentmeesterschap op basis van duurzaamheidscriteria van de VN,
  • Communiceren en implementeren van het eerder ontwikkelde 2020 cruiseschip aanmeerbeleid;
  • Het ontwikkelen van een Respect the City bezoekers-educatiecampagne.
  • De stad en CLIA onderzoeken ook de mogelijkheid van een werelderfgoed bezoekerscentrum

Burgemeester Mato Franković: “Dubrovnik is in de eerste plaats ons huis. We willen gasten verwelkomen en ons geweldige huis delen op een manier die het beschermt en bewaart. We hopen dat deze baanbrekende samenwerkingsovereenkomst alle relevante belanghebbenden, inclusief andere havens, de weg zal wijzen om samen te werken om ons toerisme en onze gemeenschappen duurzamer te maken, en onze lokale bevolking en onze gasten tevredener te maken.”

Meer informatie over de haven van Dubrovnik vind je hier: Bestemming Dubrovnik

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.