Cruisereiziger

Dubrovnik

Dubrovnik

Aanlegplaats

Wanneer je op een mooie dag aanmeert in Dubrovnik, is de kans groot dat het cruise schip een plek bij de kade iets buiten de stad krijgt toegewezen. Daar is ongeveer plek voor 2 a 3 cruiseschepen. Dichtbij liggen ook de talloze Kroatische cruisejachten.

Afstand naar stad

Soms worden er door de rederij pendelbussen geregeld die je binnen 10 minuten naar de poorten van het oude Dubrovnik brengen anders kan je het beste gebruik maken van de lokale bus.

Net buiten het cruiseterminal gebouw ligt een busstation. Voor een aantal kuna (2022: 20kuna) brengt de lokale bus je in 15 minuten naar de stadspoort. (bussen 1a en 1b naar de stadspoort Pile). Tickets zijn verkrijgbaar in de krantenkiosk bij het busstation.

Bij het voor anker gaan in de baai sta je direct met de tender aan de rand van de oude binnenstad.

Bezienswaardigheden en excursies in Dubrovnik

Dubrovnik is een prachtige stad, geheel autovrij, waar je heerlijk kan slenteren. Bezoek de stadsmuren zodat je een mooi gezicht krijgt over de hele stad. De haven is een aantrekkelijke plek om een hapje en een drankje te nemen. Liefhebbers van bouwkunsten kunnen het Franciskaner klooster bezoeken met een authentieke apotheek en kloostergangen. In de stad zijn de vele ijssalons en pizzeria’s absoluut niet te missen. Excursies van de cruisemaatschappijen gaan naar de Dalmatische riviera, met wijnproeverijen en rondvaarten.

Dubrovnik leent zich goed voor een fietstour in de omgeving. De historische stad zelf is té druk voor een tour. Je fietst dan in de regio Konvale.  Tijdens de route zullen boomgaarden, maisvelden, wijngaarden, velden met bosbessen, en de bruggen van de Ljuta en Konavočica rivier niet ontbreken.

 

 

Meer over de fietstour

 

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

 

 

Bekijk welke cruise naar Dubrovnik gaat:

Captain Cruise Corendon – Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Het laatste cruise nieuws over Dubrovnik

 

 

Terug naar Bestemmingen – Kroatië & Montenegro

 

One thought on “Dubrovnik

  • Wie kent of wie heeft ervaring met een Nederlands sprekende gids in Dubrovnik ?
    Wij bezoeken Dubrovnik medio augustus voor een dag.
    bvd.

Reacties zijn gesloten.