Britse actrice Helen Mirren doopmoeder van Scenic Eclipse

Rederij Scenic heeft bekendgemaakt dat Academy Award winnares Helen Mirren de doopmoeder wordt van ‘s werelds eerste Discovery Yacht, Scenic Eclipse. Ze zal de hoofdrol spelen in de doopceremonie die op 10 september van dit jaar zal plaatsvinden in New York. Eerder, op 15 augustus, staat de maiden voyage van dit luxe schip op het programma. Dat is een 13-daagse cruise vanuit de hoofdstad van IJsland, Reykjavik, naar Quebec in Canada.

‘Scenic Eclipse is een uniek schip en dat vereist een even uniek persoon om deze rol te vervullen. We zijn verheugd Helen Mirren te verwelkomen als meter van de Scenic Eclipse. Haar stijl, schoonheid en avontuurlijke geest belichamen het ontwerp en de ethos van de Scenic Eclipse. Dit in combinatie met de internationale bekendheid als een van ‘s werelds beste actrices maakt Helen Mirren de perfecte doopmoeder’, aldus Glen Moroney, oprichter en voorzitter van Scenic.

Helen Mirren: ‘Ik ben zeer vereerd dat ik gekozen ben als meter van zo’n mooi schip als Scenic Eclipse. Ze zal veel avonturen en een geweldig leven beleven terwijl ze haar gasten in stijl en veiligheid naar mooie plekken vervoert’. De Britse actrice is o.a. bekend van films als The Queen, Red (2) en Woman in Gold.

Het eerste zeecruiseschip van Scenic beschikt over 114 suites, 10 dineropties, een spa met een fitnessruimte, twee helikopters voor 6 passagiers, een onderzeeboot voor 6 personen, een theater en een kleine binnen- en buitenbad.

Voorafgaand aan haar maiden voyage zal op vrijdag 9 augustus de Scenic Eclipse voor de eerste keer Rotterdam aandoen. Het arriveert om 10:00 uur om na een overnachting op zaterdag 10 augustus om 19:00 uur weer te vertrekken.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!