Cruisereiziger
MaidentripReisverslag

Foto’s: Rondleiding op de Harmony of the Seas (DEEL 1)

De Harmony of the Seas is het grootste cruiseschip ter wereld, net een stukje groter dan haar zusterschepen Oasis of the Seas en Allure of the Seas. Het nieuwe paradepaartje van Royal Caribbean is 362 meter lang, 48 meter breed en 65 meter hoog. Het biedt plaats aan maximaal 6.780 passagiers en 2.100 bemanningsleden. Het bevat 18 dekken, waarvan 16 gastendekken, en 2.747 hutten. De indeling van het schip kan het beste worden vergeleken met een themapark. Er zijn zeven verschillende ‘buurten’ met elk zijn eigen charme.

Cruisereiziger stapte zondag in Southampton aan boord van de Harmony of the Seas voor haar maiden voyage van 4 nachten met een stop in Rotterdam en maakte een rondleiding door alle buurten.

1. Royal Promenade (dek 5)

In het middengedeelte van dek 5 bevindt zich de Royal Promenade. Deze is gedeeltelijk verlicht door enorme dakramen. De Promenade strekt zich uit over bijna de helft van het schip. Het fungeert als centrale boulevard voor het schip: een plek om elkaar te ontmoeten en om te ontspannen. Er worden o.a. muziekoptredens gegevens en elke cruise vindt er de parade plaats van de hoofdrolspelers uit de films van DreamWorks Animation zoals Shrek, Madagascar en Kung Fu Panda.

De Royal Promenade is bijna twee keer zo breed als die op de meeste andere schepen van Royal Caribbean. Je vindt er Bolero’s, een nachtclub met een Latin-thema, de On-Air Club met o.a. karaoke, winkels zoals Kate Spade en Regalia, een Engelse Boot & Bonnet Pub, de pizzeria Sorrento’s en Cafe Promenade, die snacks en kleine maaltijden serveert. Ook de Shore Excursions en Guest Services van het schip zijn aanwezig op de Royal Promenade. Via de Schoonerbar (dek 6) heb je een prachtig uitzicht op het geheel.

Ook de futuristische Bionic Bar heeft een plekje gekregen op de Royal Promenade. Twee robot bartenders bereiden op verzoek unieke cocktails. De Bionic Bar maakte haar debuut op de Quantum of the Seas en is nu voor de eerste keer terug te vinden op een Oasis-klasse schip.

Een andere hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, is de Rising Tide Bar. Passagiers kunnen een cocktails drinken terwijl de bar rustig pendelt tussen de Royal Promenade (dek 5) en Central Park (dek 8).

 

2. Vitality at Sea Spa & Fitness Centre (dek 5 en 6)

Het wellness-gedeelte op de Harmony of the Seas strekt zich uit over 2 dekken, dek 5 en 6, aan de voorkant van het schip. De fitnesszaal is enorm groot en bevat de meest moderne fitness-apparaten. Er worden lessen gegeven in bijvoorbeeld spinning, yoga of kickboksen. De spa biedt behandelingen, voor volwassenen maar ook voor kinderen en jongeren. De behandelruimtes beschikken ook over een thermal suite waar je kunt genieten van een stoomruimte, sauna en verwarmde stenen ligbedden (toeslag). Bij de entree van de spa bevindt zich het Vitality Café waar je plaats kan nemen voor een gezonde snack, kleine maaltijd of sappen.

3. Youth Zone (dek 14 en 15)

De Harmony of the Seas heeft een gehele buurt ingericht voor kinderen en tieners. Op dek 14 bevindt zich het Adventure Ocean, een plein die alle ruimtes die bestemd zijn voor kinderen met elkaar verbindt. Voor elke leeftijdsgroep is een apart gedeelte met eigen programma’s en medewerkers. Voor de allerkleinsten aan boord is er de ‘Nursery’ Royal Babies and Tots (6 maanden tot 2 jaar). Kinderopvang met getrainde professionals is tegen betaling per uur beschikbaar vanaf 09:00 uur tot 24:00 uur. Ouders van baby’s en peuters kunnen zelf met hun kroost spelen in de speciale (gratis) ‘Play’ ruimte, die de gehele dag open is.

De andere leeftijdsgroepen zijn de Aquanauts (3 tot 5 jaar), Explorers (6 tot 8 jaar) en Voyagers (9 tot 11 jaar). Er is daarnaast een Imagination Studio waar kan worden geknutseld, een Adventure Science Lab voor proefjes door toekomstige Einsteins en een Adventure Ocean Theater voor theaterproducties en talentenjachten.

Tieners kunnen terecht in de Living Room op dek 15. Deze lounge is alleen voor hen toegankelijk. Ze kunnen er video’s kijken, DJ-workshops volgen, tafelvoetbal spelen of gewoon ‘chillen’ met leeftijdsgenoten (12 tot 17 jaar) in de lekkere loungebanken. De jongeren hebben ook de beschikking over een buitenruimte en een eigen discotheek Fuel en een Video Arcade.

Lees ook:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger