Foto’s: Rondleiding op de Harmony of the Seas (DEEL 2)

De Harmony of the Seas is het grootste cruiseschip ter wereld, net een stukje groter dan haar zusterschepen Oasis of the Seas en Allure of the Seas. Het nieuwe paradepaartje van Royal Caribbean is 362 meter lang, 48 meter breed en 65 meter hoog. Het biedt plaats aan maximaal 6.780 passagiers en 2.100 bemanningsleden. Het bevat 18 dekken, waarvan 16 gastendekken, en 2.747 hutten. De indeling van het schip kan het beste worden vergeleken met een themapark. Er zijn zeven verschillende ‘buurten’ met elk zijn eigen charme.

Cruisereiziger stapte zondag in Southampton aan boord van de Harmony of the Seas voor haar maiden voyage van 4 nachten met een stop in Rotterdam en maakte een rondleiding door alle buurten.

4. Central Park (dek 8)

Eén van de open ruimtes aan boord van de Harmony of the Seas is Central Park, geïnspireerd op het gelijknamige park in New York. Het ligt in het middengedeelte op dek 8 en is voor en achter dicht. De bovenkant is echter wel open, waardoor zonlicht en zeewind de tropische tuin kan binnenkomen. Meer dan 12.000 echte bomen, planten en bloemen zorgen voor een ontspannen atmosfeer.

Volwassenen komen in Central Park helemaal aan hun trekken met een keur aan restaurants. Liefhebbers van exclusief dineren trekken naar 150 Central Park, waar je een 6- tot 8-gangen diner kan nuttigen. Wil je wel lekker eten, maar minder lang tafelen dan bieden Chops Grille en Jamie’s Italian uitkomst. Chops Grill is de steakhouse op het schip met zowel plaatsen binnen als op de patio en Jamie’s Italian serveert Italiaans eten van de bekende kok Jamie Oliver. Dit laatste restaurant maakte al haar debuut op de Quantum-klasse schepen van Royal Caribbean. Daarnaast is er nog het Park Cafe, een casual plek waar licht eten verkrijgbaar is zoals sandwiches, soep en salades.

Voor en na het diner is het goed toeven in de talrijke bars/lounges in Central Park. De Trellis Bar is een schattige, kleine buitenbar waar je kan zitten onder glazen luifels. Wijnbar Vintages serveert wijn per glas en organiseert ook diverse wijnproeverijen. In Central Park kan je tevens ‘instappen’ voor de bewegende bar Rising Tide of shoppen (o.a. sieraden en horloges) in de winkels van de luxe merken Bulgary, Hublot en Omega.

5. Pool & Sports Zone (dek 15 en 16)

Voor warme dagen is de Pool en Sports Zone ideaal voor zonaanbidders en actievelingen. Op dek 15 zijn aan bakboord en aan stuurboord op het middenschip drie grote zwembaden te vinden. Kinderen en peuters vermaken zich in het interactieve waterpark Splashaway Bay met waterkanonnen in de vorm van zeemonsters, kronkelende glijbanen, een gigantische emmer waar water uit komt en een jungle-gym met meerdere lagen.

Prachtig en zeer rustig is het Solarium gedeelte aan de voorkant van dek 15. Dit gebied onder glas, biedt enkele whirlpools en ligbedden alleen voor volwassenen. Bij het Solarium Bistro worden ‘s ochtends en ‘s middags ontbijt en lunch geserveerd en ‘s avonds diner.

Spectaculair in deze zone is de langste glijbaan op zee, The Ultimate Abyss. Het heeft een daling van meer dan 30 meter en gaat 10 dekken omlaag. De attractie, die uit twee delen bestaat, eindigt na diverse bochten op de Boardwalk.

 

Naast The Ultimate Abyss zijn er bij de zwembaden nog drie glijbanen, genaamd The Perfect Storm. Deze zijn ook meerdere verdiepingen hoog. In de Cyclone, Monsoon en Typhoon heb je op sommige delen een prachtig zicht op het Central Park.

Populair zijn ook de tokkelbaan, waarmee je over het negen dek diepe Boardwalk vliegt en de flowriders, twee surf simulatoren voor flowboarding en bodyboarding. Voor de gehele familie staat het minigolfparcours klaar of het grote sportveld.

Lees ook:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Foto’s: Rondleiding op de Harmony of the Seas (DEEL 2)

  • 28 mei 2016 om 12:05
    Permalink

    Mooie reportage over het kolossale cruiseschip Harmony of the Seas. Veel informatie en mooie fotoos! Echter geen schip voor mij. Te groot en te massaal en een prachtig doelwit voor terroristen!
    Groeten van Wouter.

Reacties zijn gesloten.