Binnenkijken op de Amera

Afgelopen week vierde Phoenix Reisen de komst van het vijfde zee cruiseschip, de Amera. Na een periode van 6 weken in het droogdok in Hamburg werd de oud-Prinsendam omgevormd voor 40 miljoen euro tot een echt Phoenix Reisen schip met de kenmerkende witte boeg en turkooise kleuren. De rederij heeft het kleine cruiseschip op veel vlakken gerenoveerd. Enkele ruimtes zijn niet of gedeeltelijk aangepast. Miriam bekeek het schip voor je in Bremerhaven. Volg Miriam op haar tocht door het gehele schip.

Atrium

De belangrijkste entree tot de Amera is het atrium. Via het promenade-dek (7) kwam ik binnen in het atrium. Op dit dek is Harry’s Bar gelegen, waar ‘s avonds live-optredens plaats vinden. Nieuwe zitjes en een gezellige bar zorgen dat dit de plek is om voor of na je diner een drankje te doen. Vanuit Harry’s Bar heb je toegang tot het specialiteitenrestaurant Pichler’s (voorheen Pinnacle Grill) en tot een kleine (binnen)rookruimte.  De andere plek waar gerookt mag worden is buiten bij de Phoenix Lounge.

In het verlengde van Harry’s Bar ligt Restaurant Amera en als je verder doorloopt het hoofdrestaurant Ozean. Phoenix Reisen heeft restaurant Amera sfeervol ingericht, met daarbij een buffetgedeelte. Pichler’s en het hoofdrestaurant zijn voornamelijk hetzelfde gebleven. Het buffet in restaurant Amera wordt ‘s avonds gebruikt voor de midnightsnacks.

Verder vindt je op dit dek ook de spelkamer, voorzien van nieuw meubilair.

Piano Salon

Compleet nieuw op het 8e dek is de Piano Salon. Dit is een sfeervolle lounge die gelegen is na het kooktheater annex bioscoop. De laatste heeft dezelfde inrichting behouden. De Piano Salon lounge omvat fijne zithoeken.

Op hetzelfde dek vindt je de (onveranderde) bibliotheek terug. Nieuw op dit dek zijn 10 hutten die op de plek van het voormalige casino zijn gesitueerd.

Hutten

Een aantal hutten heb ik voor je kunnen bezoeken: een buitenhut, balkonhut en een aantal suites. In elke badkamer vind je verzorgingsproducten van Rituals. Boek je een suite, dan ontvang je zelfs een giftset voor hem en eentje voor haar.

De grootste suite heet op de Amera de ‘Kaisersuite’. Elke suite heeft op dek 10 en 11 een naam gekregen. Deze zijn op dek 10 vernoemd naar de Duitse steden, op dek 11 en 12 naar eilanden zoals Santorini en Aruba. Hieronder zie je de Kaisersuite en enkele andere suites.

Lido dek

Het Lido dek heeft een grote transformatie ondergaan omdat het midscheepse zwembad is verdwenen. In plaats daarvan is er een groot terras met scherm gecreëerd met de naam ‘Schöne Aussichten’ (vert: mooi uitzicht). Voor een drankje kan je terecht in de bar en er is een grill (voormalig Dive Inn).

Het Lido buffetrestaurant met de Wintergarden was in 2017 al volledig getransformeerd en Phoenix heeft wat elementen aangebracht ter verfraaiing. De Wintergarden is een prachtige mooie lichte plek.

Ontspanning

Op het Panoramadek ligt de Panoramalounge vooraan. Behalve de naam, het voormalig Crow’s Nest, heeft Phoenix aan deze lounge niets veranderd.  Helemaal nieuw is de Phoenix Lounge, achter op het dek buiten bij het hoofdrestaurant Ozean.

 

Zwemmen kan in het zwembad op het achterdek op 9, bij de spa, kapper en sauna. Leuk zijn de mini-golf banen op het panoramadek.

 

Routes

De Amera vaart tot begin oktober vanuit Bremerhaven. Daarna vaart ze richting het warmere Zuiden waar ze zeer diverse routes zal varen tot aan het einde van het jaar, van Israël tot aan de Canarische Eilanden. Begin januari start de Amera met een 99-daagse cruise rondom Zuid-Amerika vanuit Monaco.

Cruises van de Amera zijn boekbaar bij:

Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)