Cruisereiziger
Expeditiecruisen

Hurtigruten transformeert 3 schepen in hybride expeditieschepen

Hurtigruten heeft bekendgemaakt dat het 3 van haar huidige cruiseschepen in haar vloot gaat transformeren naar premium hybride aangedreven expeditieschepen. Het gaat om de MS Trollfjord, MS Finnmarken en MS Midnatsol. Na de metamorfose zullen ze verder gaan onder nieuwe namen respectievelijk MS Maud, MS Otto Sverdrup en MS Eirik Raude. Eerder deze zomer introduceerde de Noorse rederij het eerste hybride cruiseschip ter wereld, MS Roald Amundsen.

De drie schepen krijgen batterij’pakketten’ en andere ‘groene’ technologie. Dit zal op de MS Otto Sverdrup gebeuren tijdens een droogdok in 2020. Een jaar later staat hetzelfde installatieproces gepland voor de MS Maud en MS Eirik Raude. De schepen krijgen daarnaast ook emissiearme motoren, die voldoen aan huidige en aankomende regelgeving.

De 3 schepen transformeren in premium expeditieschepen, die maximaal 530 gasten kunnen vervoeren. De verbeterde voorzieningen omvatten o.a. een speciaal ontworpen Expedition Launch (tendergedeelte), gerenoveerde hutten en suites, de aanvulling van Hurtigruten’s kenmerkende Science Center, een gloednieuwe wellness-ruimte, drie nieuwe restaurants enz..

De Hurtigruten hybride schepen gaan vanaf 2021 het gehele jaar door expedtiecruises varen langs de Noorse kust. De routes zijn nog niet bekendgemaakt.

Cruises op het eerste hybride cruiseschip ter wereld, Roald Amundsen, zijn verkrijgbaar bij:

Waterproof Cruises & Expeditions Norske

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!