Cruisereiziger
Scheepsbezoek

Crystal Serenity: zes sterren ultraluxe cruiseschip

Eind juli lag de Crystal Serenity in Amsterdam, een ultraluxe cruiseschip van Crystal Cruises. De rederij heeft de laatste jaren flink uitgebreid met onder andere riviercruises, een jacht en aircruises. De all-inclusive cruisemaatschappij heeft twee grotere zeeschepen, de Crystal Symphony en de Crystal Serenity.

De Crystal Serenity werd door de Franse scheepswerf Chantiers de L’Atlantique gebouwd en opgeleverd in 2003. Het cruiseschip (68.000 brutoton) is in 2018 uitgebreid gerenoveerd waarbij veel is aangepakt. Na de upgrade van bijna vier weken zijn luxere grotere accommodaties gerealiseerd, vier opgefriste restaurants en zes entertainment en openbare ruimtes heringericht. Miriam bezocht het schip eind juli in onze hoofdstad en bekeek enkele nieuwigheden.

Suites

Crystal Cruises heeft in november 2018 een opvallende move gemaakt: tijdens de renovatie van de Crystal Serenity zijn hutten samengevoegd. Daarmee is het passagiersaantal gedaald van 1070 naar 980. Het aantal personeelsleden (655) is overigens gelijk gebleven waarmee de crew/gast ratio 1 op 1,5 wordt. Van liefst 56 balkonhutten zijn 36 nieuwe Seabreeze Penthouses en 2 Penthouse Suites op dek 10 gemaakt, waarvan hieronder een aantal impressies.

Een groot gedeelte van het schip heeft een meer klassieke inrichting van de suites. Houd je van een iets modernere inrichting met turquoise dan kies je de nieuwe Seabreeze Penthouse of Seabreeze Penthouse Suite. Door deze vernieuwing biedt de Crystal Serenity als één van de weinige schepen een keuze aan in inrichting van een kamer en suite.  De meerderheid van de hutten bestaat uit Deluxe Veranda hutten en een klein percentage buitenhutten. De Crystal Serenity kent géén binnenhutten.

Helaas kon ik zelf nu geen hutten bekijken, wél tijdens een vorig bezoek. De kamers zijn zeer compleet ingericht en voorzien van alles wat je maar nodig kunt hebben. De badkamers zijn voorzien van een bad en twee wastafels inclusief verzorgingsproducten. De duurdere penthouses hebben in hun badkamer een prachtige douche en luxe bubbelbad. Een inloopkast en een zithoekje maken het je eigen plek op zee.

All-inclusive

Een van de voordelen van cruisen met Crystal Cruises is dat vrijwel alles inclusief is aan boord. Fooien, Wifi, saunabezoek, drankjes (ook in de hut) en alle maaltijden, ook die in de specialiteitenrestaurants. Het hoofdrestaurant biedt een open zitting aan waar je elk moment kan binnenlopen. Culinair zijn alle maaltijden zeer goed verzorgd. Zo mag je éénmaal per cruise dineren in het Aziatische Umi Ama & Sushi restaurant en het Italiaans restaurant Prego. De hoogste categorie suites mogen wat vaker daar dineren. De hoeveelheid ruimte in de restaurants is opvallend. Tafels staan ver uit elkaar en je kunt in alle rust dineren. Voor het Aziatische restaurant werkt Crystal samen met de wereldberoemde topchef Nobu Matsuhisa.

Tijdens het bezoek mocht ik een aantal sublieme gerechten proeven uit de diverse restaurants. Vooral de paddenstoelensoep in een kommetje van brood was een topper!

Het buffetrestaurant Marketplace is compleet geupdated: moderne stations met tal van keuzes. Ook het meubilair ziet er eigentijds modern uit. Je hebt zo een fijne plek gevonden. De liefhebbers kunnen terecht op het buitenterras. Fijn is dat alle tafels al opgedekt zijn!

Wil je bij het zwembad even snel wat lekkers dan zijn de grill en de ijssalon om de hoek, met ook weer hippe zitjes.

Seahorses

Op het middendek bevindt zich het resort-style zwembad met een beeld van de bekende Crystal Cruises zeepaarden. Er zijn twee whirlpools en de ligbedden zijn al voor je opgedekt.

Lounges met dinershow

Het bijzondere van een groot ultraluxe schip zoals Crystal Serenity is dat er veel voorzieningen zijn, en met name ‘s avonds. Crystal biedt elke avond twee verschillende shows aan die je uiteraard beide kunt bezoeken en er is een nachtclub. Bovendien is er een nieuw diner-entertainment concept in de Stardust Supper Club. Terwijl je geniet van een exclusief diner, brengt de Show Band, een violist zanger en een Ballroom Dance Quartet een avond om nooit te vergeten. Wil je wat meer rust dan kan je in de pianobar terecht of in de Palm Court, de lounge aan de voorkant van het schip. Reis je overigens alleen, dan zijn er hosts aan boord die het een en ander begeleiden. Ze zijn tafelhost maar nemen je ook mee de dansvloer op. En mocht je de danspassen vergeten zijn; er is zelfs een danszaal aan boord waar je privé dansles kunt krijgen. Naar wens kan je bijvoorbeeld ook pianoles of een vreemde taal leren.

Er is overigens één activiteit waarvoor je moet betalen als je daaraan wilt deelnemen: een diner in de Vintage Room. Dit is een exclusieve ruimte met dinermogelijkheid voor maximaal 12 gasten. Ben je een wijnliefhebber dan is de $250 dollar een schijntje omdat er zeer bijzondere wijnen geschonken worden bij de verfijnde gerechten.

Routes & prijzen

De Crystal Serenity vaart ieder jaar verschillende routes. Nog tot half november vaart ze in de Middellandse Zee. Na de transatlantische overtocht gaat ze naar het Caribisch gebied. Vanaf januari vindt de wereldcruise plaats van Miami naar Rome en kan je op deeltrajecten meecruisen. De rederij plant cruises zo in dat je bijzondere evenementen kunt meemaken, van de Grand Prix in Monaco tot de Military Tatoo in Edinburgh. In de zomer van 2020 cruist de Serenity in de Middellandse Zee.  Een cruise op de Crystal Serenity kost ongeveer vanaf €200 per dag per persoon. Zo kost een 9-daagse cruise in het Caribisch gebied €1834, all-inclusive.

Boek je Crystal Serenity cruise bij:

De rederij bestaat niet meer. Het schip is niet boekbaar.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)