Cruisereiziger
FotoreportageReisverslag

Ga mee op digitale rondleiding op de Wonder of the Seas

Marco verbleef in mei een aantal dagen op Wonder of the Seas, nu het grootste cruiseschip ter wereld. Wat je allemaal kunt beleven op dit schip? De Wonder of the Seas biedt zoveel mogelijkheden dat je waarschijnlijk méér dan een week nodig hebt om alles te bezoeken. Wij pakken per gebied de must-do’s en must-sees voor je eruit.

De 8  ‘neighborhoods’ – de buurten of gebieden – zorgen voor oriëntatie op het cruiseschip, omdat elke buurt zich kenmerkt door de ligging met de bijbehorende restaurants, sport en entertainment. De meer dan 40 restaurants en bars liggen bijvoorbeeld kriskras over het schip.

De 8 Neighboorhoods van de Wonder of the Seas zijn:

  1. Central Park
  2. Board Walk
  3. Pool & Sports Zone
  4. Entertainment Place
  5. Royal Promenade
  6. Vitality Spa & Fitness Center
  7. Youth Zone
  8. Suite Neighboorhood

1. Central Park

Central Park is een grote boulevard met wel meer dan 20.000 echte planten en bomen. Ben je een natuurliefhebber dan is een balkonhut met uitzicht op dit park een leuk idee. In het park vind je aan beide zijden diverse restaurants en een winkel. Tip! Neem even plaats op een bankje en zoek de astronaut!

Je vindt er de Trellis Bar, specialiteitenrestaurants Chops Grille, 150 Central Park, Giovanni’s Italian Kitchen en het Park Café waar je in buffetstijl (inclusief) een hapje kunt halen. Ga je verder richting de achterkant van het schip, het park uit, dan eindig je je avond in de Music Hall.

Niet geheel onderdeel van Central Park, maar wel twee dekken boven Music Hall, ligt specialiteitenrestaurant Wonderland. Deze heeft net zo’n geweldig uitzicht over de Board Walk.

2. Board Walk

De Board Walk is net als Central Park een open promenade waar balkonhutten op uitkijken. Board Walk leidt naar de achterkant van het schip. Je vindt hier de sfeer van een badplaats met een snoepwinkel en vermaak met een draaimolen en speelautomaten. De eye catcher is de glijbaan ‘The Ultimate Abyss’ die van dek 16 naar dit dek gaat, dek 6.

Eten kun je hier in Johnny’s Rockets (Tip! – toeslag) voor hamburgers en Dog House voor hotdogs en uitgaan doen je in de Playmakers Bar waarin je je in een Engelse pub waant.

De Boardwalk loopt uit in het Aqua Theater met werkelijk fenomenale shows!

3. Pool & Sports Zone

Met stip op 1 als grootste gebied is de Pool & Sports Zone. Je raadt het al: zwembaden, sport en genieten van de zon. Het zwembaddek (dek 15) op de Wonder of the Seas heeft een flinke upgrade gekregen ten opzichte van de andere Oasis-klasse schepen. Net als op de Oasis of the Seas ademt dit dek de Caribbean met een kleurrijk decor, privé-casitas, de bar The Lime & Coconut en live-muziek.

De lay-out van het zwembaddek is wel op enkele punten gewijzigd. Dat geldt o.a. voor de ‘tribune’ waar je op theaterstoelen of ligstoelen overdag en ‘s avonds een film kan kijken op het grootste filmscherm in de vloot. Daarnaast zijn er meerdere zwembaden, het (nog grotere) waterpark Splashaway Bay voor kinderen en 3 hogesnelheidsglijbanen, The Perfect Storm.

Het dek loopt door in buffetrestaurant Windjammer, erg handig uiteraard zodat je altijd wat eten kunt halen als je aan het in- of ontspannen bent op dit dek.

Ga je een dek hoger, dek 16, dan zit je op het dek met het sportveld, speelveld voor de allerkleinsten, minigolf, de flowriders waar je leert surften, en de entree tot de engste glijbaan op zee, The Ultimate Abyss.

Op dit dek kun je bovendien wat te eten halen bij El Loco Fresh, een aanrader. Een drankje kan je halen bij de aangrenzende bar of bij het frisse Lime & Coconut Fresh.

Wat ik zeker ook nog wil noemen op dit dek is restaurant Hooked, gelegen aan de voorzijde van dek 16. Een heerlijk zeevruchten specialiteitenrestaurant (toeslag) met mooie inrichting en fantastisch uitzicht!

4. Entertainment Place

Op een van de onderste dekken, dek 4, ligt het gebied dat Entertainment Place heet. De naam verraadt uiteraard wat hier aangeboden wordt: veel entertainment! Denk aan het casino, de ijsbaan met haar shows, de Attic lasergame ruimte, speelkamer Golden Room en de Diamond Club voor vaste gasten. Ook ligt gallerie Park West hier. Wat verderop ligt specialiteitenrestaurant Izumi.

5. Royal Promenade

De Royal Promenade op dek 5 is het uitgebreide binnendek waar je faciliteiten vindt zoals de receptie, hoofdrestaurant, theater en gezellige bars. Op bepaalde tijdstippen zijn er straatshows en optredens die je zeker niet mag missen. De promenade heeft een tweede verdieping.

Interessant om te weten is dat je een klein aantal binnenhutten kunt boeken met uitzicht op deze Royal Promenade! Kijk hier voor meer info.

Drankjes kan je halen bij de Bionic Bar, waar je wordt bediend door twee robot-bartenders, bij Starbucks, Cafe Promenade, de Schooner Bar, de Karaoke bar en de zwevende Rising Tide Bar. Een hapje eten kan bij Pizzeria Sorrentos.

Op de Royal promenade zitten veel services zoals de receptie, boeken van je volgende cruise, excursies en de fotogallerie.

Aan de uiteinden van de Royal Promenade liggen het theater en het indrukwekkend mooie hoofdrestaurant van wel 3 dekken hoog!

6. Vitality Spa & Fitness Center

Loop je vanaf het tweede dek van de Royal Promenade naar voren, dan bereik je het spa en fitness gedeelte van het schip.  Allereerst kan je genieten van een gezond drankje in het Vitality Café. Via de erachter gelegen fitness ruimte bereik je met een trap gemakkelijk de spa, een dek lager.

7. Youth Zone

We komen bijna bij de laatste gebieden aan: we nemen een kijkje bij de Youth Zone, het gedeelte waar kinderen en tieners een eigen plek hebben. Dit ligt op dek 14 en heet Adventure Ocean. Elke leeftijdsgroep heeft zijn eigen ruimte.

De baby groep:

De groep voor 3-5 jaar:

De 6-12 jarigen hebben diverse ruimtes:

De 13-17 jarigen hebben elders bij het sportdek op het schip een plek: Social 100 inclusief buitengedeelte.

8. Suite Neighboorhood

We eindigen bij de nieuwste en hoogst gelegen Neighboorhood: de Suite Neighboorhood. We schreven er al eerder over, deze is nieuw! Het gebied is gelegen op dek 17 en 18 richting de achterkant van het schip, rondom de schoorstenen. Dit is een schip-in-een-schip concept waar je exclusieve toegang toe hebt als suite gast.

Er is een zonnedek, dat uitgebreider is dan op de andere schepen, met een dompelbad, een bar, voldoende ligstoelen (o.a. in het water) en zithoekjes. Verder vind je er het privé-restaurant Coastal Kitchen en de Suite Lounge. In dit gebied liggen ook de meest luxueuze suites waaronder de Royal Loft Suite en de Ultimate Family Suite. Deze laatste was nog nooit zo groot en biedt plek aan familie van 10 personen. Klik hier voor een overzicht met foto’s van alle verschillende suites.

 Lees ook:

Wil jij ook met de Wonder of the Seas varen? Cruises zijn boekbaar bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger