Cruisereiziger
AccommodatieBadkamerBinnenhutBuitenhutBuitenhut met balkonLanaiReisverslagSuite

Hutten op AIDAprima: 14 ‘traumhaften’ huttypen

Cruisereiziger reist op uitnodiging van AIDA Cruises drie dagen mee met de AIDAprima van Rotterdam naar Hamburg. We stellen je het schip in haar volle glorie aan je voor. Vanaf 5 mei komt het schip wekelijks naar Rotterdam waar je dan ook kunt inschepen voor een cruise naar Hamburg, Southampton, Le Havre en Zeebrugge. Op deze zogenaamde ‘Metropolenroute’ zal vooral in de wintermaanden mooi weer niet altijd een vanzelfsprekendheid zijn. De AIDAprima biedt met o.a. de Beachclub en Four Elements echter ook bij slecht weer voldoende overdekt vermaak en vakantieplezier. De tijd die zal worden doorgebracht in de hut zal niettemin groter zijn dan in warme vaargebieden zoals de Caribbean en de Middellandse Zee.

AIDA Cruises heeft hierop ingespeeld door extra ruime hutten te creëren waarbij kwaliteit en comfort centraal staan. De inrichting is licht, fris en praktisch met oog voor detail. Bij de bouw is rekening gehouden met de sterk uiteenlopende wensen van haar passagiers. De 1643 aanwezige hutten aan boord zijn daarom verdeeld over maar liefst veertien verschillende typen die onder zijn verdeeld in 7 categorieën: Lanaihut, Verandahut, Verandahut Comfort, Binnenhut, Buitenhut, Panoramahut en Suite. Elk categorie heeft zijn eigen concept met diverse voordelen. Nieuw voor AIDA Cruises zijn de lanaihutten en panoramahutten. 
De binnenhutten (13-24 m2) met deels gescheiden bedden, buitenhutten (19-20 m2) met zeezicht en verandahutten (21-27 m2) met een veranda (4-13 m2) met ligbedden en eigen hangmat zijn allen geschikt voor maximaal 4 personen en beschikken over een badkamer met douche. Heb je speciale wensen zoals een walk-in closet of een aparte douche en toilet dan kan je kiezen voor een verandahut Comfort (21-27 m2).
De lanaihutten bevinden zich allen op dek 8, het lanaidek met vier Infinity-Whirlpools, ontspanningsruimtes en een mooie publieke promenade. De hutten zijn geïnspireerd op en vernoemd naar het eiland Lanai op Hawaii. De hutten (oppervlakte van 30-34 m2) beschikken naast een eigen veranda (niet overdekt balkon, maar mét hangmat) met melkglas van 6 m2 ook over een overdekte wintertuin van 6 m2 inclusief grote sofa met baldakijn aanwezig, waarvan de glazen deuren bij mooi weer volledig geopend kunnen worden waardoor de ruimte van de veranda wordt verdubbeld. De lanaihutten bieden plek aan maximaal 4 personen en zijn meestal voorzien van 2 badkamers.

Ben je gesteld op meer luxe en rust dan is de panoramahut (21-25 m2) een uitkomst. Alle 36 panaromahutten bevinden zich op het Patiodek, gelegen aan de boeg van dek 16. Dit is een exclusief gedeelte gereserveerd voor gasten in panoramahutten (maximaal 3 personen) en suites met een eigen beschut zonnedek en Patio Bar. Het uitzicht vanaf de veranda is spectaculair. Je bevindt je 2 dekken boven de kapitein en hebt dus hetzelfde beeld. Nog meer ruimte en service vind je in de grote suites (40-125 m2) met privé zonnedek (12-82 m2) en 2 badkamers. Deze hutten (maximaal 4 personen), gelegen aan de boeg en achtersteven, zijn er in 4 categorieën: Junior, Panorama, Premium en Deluxe.

Meer over AIDAprima: klik hier

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger