Cruisereiziger
BestemmingenNieuwe cruiseschepenReisverslag

Cruise MS Koningsdam: dag 1 Cadiz

20160503_155146Cruisereiziger Miriam cruist 7 dagen mee op het MS Koningsdam op uitnodiging van Holland America Line van Cadiz naar Civitavecchia, met stops in Malaga, Cartagena en Barcelona.

De inschepingsdag is altijd een beetje chaotisch, maar vandaag ging ik gemakkelijk door de formaliteiten heen. De overige passagiers zijn een week geleden al aan boord gekomen en maken een tweeweekse reis van en naar Civitavecchia. De ruim 300 Nederlanders en 2300 andere passagiers bezochten afgelopen week al Napels, Palermo, Cagliari en Gibraltar.

Ik kwam binnen in het verrassende atrium. Wat een lichte en mooie ruimte is dit drie dekken hoge atrium met als thema muziek: de snaren van strijkinstrumenten herken je zo. Wanneer je naar boven kijkt zie je een wolkendek voorbij glijden. Hieronder zie je ook een foto van de avond waarin het atrium blauw kleurde.

Na de ontvangst kon ik direct door naar mijn onderkomen voor de komende dagen: een verandah stateroom.  Het viel me op dat de kamer een ruim balkon heeft, een grote douche en usb aansluitingen naast het bed. Handig voor het opladen van bijvoorbeeld je mobiele telefoon. Het bureau daarentegen is kleiner geworden als ook de lengte van de hut en dus ook het bankje om op te zitten.  Ik heb ook goede verhalen gehoord over de hut voor mindervalide passagiers. Zo hebben deze hutten een schuifdeur zodat je gemakkelijk met je rolstoel naar buiten kunt.

Na het bekijken van de stateroom werd het tijd voor een verlate lunch. Al lopend kwam ik uit bij het Lido zwembad, dat op de Koningsdam twee dekken beslaat. Op het dek erboven staan ligbedden en bankjes waar je neer kunt strijken. Ook de pizzeria New York Deli & Pizza bevindt zich op datzelfde dek. Binnen tien minuten staat een vers bereide pizza op je te wachten!

Aan het begin van de avond is het altijd lekker bijkomen van de dag in het Crow’s Nest. Daar heeft zich wel wat veranderd. De bibliotheek bevat geen boeken meer die geleend kunnen worden. Wel staan er naslagwerken en reisboeken zodat je over een bestemming wat kunt opzoeken. De puzzel- en spelletjes zijn voldoende aanwezig onder het genot van een koffie of thee van het Explorations Café.  De Crow’s Nest heeft heerlijke zitbanken in allerlei soorten en maten.

Inmiddels was het zes uur en tijd voor vertrek uit Cadiz. Door de harde wind had de Koningsdam maar liefst 3 sleepboten nodig die ons een duwtje in de zij gaven. We mochten als passagiers dan ook niet de buitendekken op, wel zo veilig. De wind ging later in de nacht liggen.Koningsdam 011

Op het programma stond een diner in Tamarind restaurant, dat zich op het achterdek bevindt samen met de bar. De Tamarind (kleine toeslag) staat werkelijk garant voor een avondje uit met onder andere diverse soorten sushi en sashimi, kreeft in knoflook en gember, kip in curry met kokosmelk, lam met mint etc. Heb je nog plek over dan raad ik je de Tamarind Chocolade aan of de Mango Cloud met mango ijs. Een heerlijk einde van een lange (reis)dag. Dit smaakt naar meer.

Lees ook:

Nieuwsgierig naar een cruise met de Koningsdam? Kijk eens bij:

ANWB Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger