Partnership met UNESCO brengt meer werelderfgoed-experts aan boord Seabourn schepen

UNESCODankzij zijn partnership met UNESCO (Organisatie der Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur) verwelkomt Seabourn een groep prominente sprekers aan boord van zijn schepen. In het kader van het Seabourn Conversations-programma nodigt de luxe cruisemaatschappij speciale gasten uit die de cruise een extra dimensie geven. Zij komen onder meer spreken over cultuur, erfgoed, geschiedenis en het belang van duurzaam toerisme voor het behoud van het werelderfgoed. Over de hele wereld moedigt UNESCO de identificatie, de bescherming en het behoud aan van zowel cultureel als natuurlijk erfgoed, dat een uitzonderlijke waarde heeft voor de mensheid. Onder meer een aantal UNESCO-adviseurs en -consultants delen in het lente-zomerseizoen 2016 hun inzichten en kennis met de Seabourn-passagiers.

“UNESCO speelt een sleutelrol in de bescherming van cultureel erfgoed. De UNESCO-experts zullen dan ook voor boeiende gesprekken zorgen aan boord van onze Seabourn-schepen. Ook de komende seizoenen zetten we deze traditie voort,” zegt John Delaney, Senior Vicepresident, Global Marketing & Sales van Seabourn. “Leerervaringen worden voor reizigers alsmaar belangrijker. Daarom zijn we heel blij dat UNESCO-experts onze gasten zullen inwijden in belangrijke thema’s zoals duurzaam toerisme, cultuur en erfgoed.”

De volgende sprekers nemen deel aan het komende Seabourn Conversations-programma:

Dr. Catherine Hickson (Seabourn Odyssey, 28 mei en 4 juni), gerenommeerde Canadese geoloog, die campagne voerde om vulkanische gebieden op te nemen in het UNESCO GeoPark-systeem. Dr. Hickson is een consultant voor geologische projecten wereldwijd, die de aandacht vestigt op de verbanden tussen geologie en de geschiedenis van de mens.

Alessandra Borchi (Seabourn Odyssey, 30 mei, en Seabourn Quest, 4 november), hoofdadviseur van UNESCO in Afghanistan in 2013, die bedreigde UNESCO-werelderfgoedsites opvolgt en haar expertise tegenwoordig ten dienste stelt van het Executive Office van de Assistant Director-General for Culture van UNESCO.

Dr. Ege Yildirim (Seabourn Odyssey, 25 juni), stedenbouwkundige gespecialiseerd in het behoud van erfgoed, die gewerkt heeft voor de Abu Dhabi Autoriteit voor Cultuur en Erfgoed en als secretaris van de Turkse Vereniging van specialisten inzake behoud en restauratie van erfgoed. Ze maakte deel uit van de nationale delegaties van de Verenigde Arabische Emiraten en Turkije voor het Werelderfgoedcomité van UNESCO. Deze productieve auteur en gerenommeerde kunstenaar focust in haar werk voor UNESCO op de symbolische esthetiek van erfgoed.

Ray Bondin (Seabourn Sojourn, 14 juli), manager ‘EU & International Programs Office’ bij Heritage Malta. Deze voormalige Ambassadeur en Permanent Vertegenwoordiger van Malta bij UNESCO is betrokken bij het onderzoek, de instandhouding en verbetering van UNESCO-sites op Malta. Zijn werk in Gozo (Sicilië) en het Italiaanse vasteland is fundamenteel voor het behoud van het erfgoed van de regio.

Peter Stott (Seabourn Quest, 11 september), een industrieel historicus, archeoloog en architect, evenals een expert inzake de architectuur van de werelderfgoedsite van de stad Quebec, die onder meer schreef over de geschiedenis van de U.S. National Park Service. Dr. Stott werkt in Boston en concentreert zich op Noord-Amerikaanse erfgoedsites.

De volledige lijst met geplande UNESCO-gastsprekers is hier te vinden.

Het hele jaar door varen de cruiseschepen van Seabourn de wereld rond langsheen meer dan 150 sites die op de werelderfgoedlijst van Unesco prijken. Dankzij zijn partnership met UNESCO biedt Seabourn zijn gasten nu ook heel wat kennis, inzichten en achtergrondinformatie over de huidige en toekomstige werelderfgoedsites en -projecten. Seabourn heeft daartoe speciale werelderfgoedreizen met exclusieve programma’s ontwikkeld in samenwerking met beheerders van UNESCO-werelderfgoedsites en reisdeskundigen. Bij de tarieven voor de facultatieve Seabourn-excursies naar UNESCO-werelderfgoed is een kleine schenking aan het Werelderfgoedfonds van UNESCO inbegrepen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!