Toekomstig vierde cruiseschip Viking Ocean Cruises maakt wereldcruise

Het toekomstige vierde cruiseschip in de vloot van Viking Ocean Cruises, Viking Sun, zal in haar inaugurele seizoen de eerste wereldcruise van de Amerikaanse cruisemaatschappij gaan varen. De 141-daagse cruise zal vijf continenten, 35 landen en 66 havens (waaronder 12 overnachtingen) aandoen. De reis van Miami naar Londen vertrekt op 15 december 2017 en stelt gasten in staat om Cuba en de Caribbean te ontdekken, door het Panamakanaal en Zuid-Pacific te varen, havens in Azië aan te doen van Hong Kong tot Ho Chi Minhstad, de Arabische-, Rode- en Middellandse Zee te zien met als afsluiting de Atlantische Oceaan.

Net als op alle routes van Viking zullen gasten op de wereldcruise profiteren van gratis excursies aan wal in elk van de 66 havens en gratis Wi-Fi. Daarnaast zijn business class vliegtickets, fooien, transfers, drankpakketten, wasservice en medische voorzieningen bij de prijs inbegrepen. Als je voor 31 mei boekt ontvang je daarnaast 3.500 dollar aan boordtegoeden. De prijzen voor deze wereldcruise variëren van 49.999 dollar (Veranda) tot  130.499 dollar (Owner’s Suite) per persoon op basis van dubbele bezetting. De cruise is ook boekbaar vanuit Los Angeles naar Londen en duurt dan 120 dagen.

De Viking Sun (47.800 brutoton) wordt eind 2017 door de Italiaanse scheepbouwer Fincantieri opgeleverd. Het zal dan 930 passagiers kunnen huisvesten in 465 hutten.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!