Het ontbijtbuffet op een cruiseschip

Wanneer je nog nooit op een cruiseschip bent geweest, is het voor te stellen als een ultra-all-inclusive vijf-sterren hotel waar je de gehele dag door kunt eten.

Buffetrestaurant

Op een cruiseschip zijn, afhankelijk van de cruisemaatschappij, minimaal 2 restaurants. Eentje is het buffetrestaurant en de ander het hoofdrestaurant waar je aan tafel bediend wordt. Beide restaurants zijn over het algemeen in de ochtend te gebruiken. Het buffetrestaurant is echter het drukst ’s ochtends.

Warm

Zeker als je die dag een excursie gaat doen, zal je zien dat erg veel passagiers in het buffetrestaurant hun gebakken eitje, aardappeltjes, warme tomaat, wafels, cornflakes in allerlei soorten en heerlijke broodjes daar eten. Ga er gerust van uit dat het een zeer compleet Amerikaans ontbijtbuffet is! Alle keus te over, je kan je omelet uitkiezen met wat je er maar in wilt, als je geluk hebt wordt je wafel ter plekke gemaakt en heb je keuze uit allerlei salades die je zelf kan samenstellen.  

Norwegian SunDrankjes

Je bestek ligt veelal al klaar op de tafels in het buffetrestaurant, omwikkeld in een servet. Rest alleen nog je thee en koffie. Deze mag je pakken bij een van de vele drankautomaten. Bij het ontbijt kan je uiteraard ook een glaasje sap drinken, soms presteren cruisemaatschappijen het om voor de versgeperste sappen een bijdrage te vragen. Erg jammer.

Tot slot een tip voor iedereen die de drukte wil vermijden; ga met je ontbijtbordje buiten (bijvoorbeeld op het achterdek) zitten. In de ochtendzon, binnenvarend in een haven, mooier kan niet.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.