Cruisereiziger
Eten en drinkenPersoonlijke blogVoorbereiding

Het ontbijtbuffet op een cruiseschip

Wanneer je nog nooit op een cruiseschip bent geweest, is het ontbijtbuffet voor te stellen als in een ultra-all-inclusive vijf-sterren hotel met talloze keuzes.

Waar ga je eten?

Op een cruiseschip zijn, afhankelijk van de cruisemaatschappij, minimaal 2 restaurants. Eentje is het buffetrestaurant en de ander het hoofdrestaurant waar je aan tafel bediend wordt. Beide restaurants zijn over het algemeen in de ochtend te gebruiken. Het buffetrestaurant is echter het drukst ‘s ochtends. Wil je dus wat meer rust, dan raad ik je het hoofdrestaurant aan. 

Buffetrestaurant

Mijn tip is om als eerste een plek te zoeken aan een van de vele tafels. Zo weet je zeker dat je daarna lekker je warme gerechten ook warm kunt nuttigen. Daarna start je met het pakken van een bord, die liggen bij de diverse ‘stations’. Vervolgens pak je wat je wilt hebben en leg je dit op je bord. Daarna loop je naar je plek om je bord neer te leggen en ga je een tweede keer lopen om je drankjes te pakken. Uiteraard mag je zo vaak je wilt naar het buffet lopen. 

Tip!  Vaak is een buffet restaurant zo groot dat je niet eens weet wat ze allemaal hebben. Ik loop daarom de eerste ochtend één keer langs alles, om te zien wat er is. Zo weet je of er voedsel dubbel verkrijgbaar is, bijvoorbeeld aan de linkerzijde én aan de rechterzijde. 

Warm

Zeker als je die dag een excursie gaat doen, zal je zien dat erg veel passagiers in het buffetrestaurant hun gebakken eitje, aardappeltjes, warme tomaat, kleine pannenkoeken (pancakes) en versgebakken wafels.  Ga er gerust van uit dat het een zeer compleet Amerikaans ontbijtbuffet is! Alle keus te over, je kan je omelet uitkiezen met wat je er maar in wilt, waarbij met een beetje geluk je wafel ter plekke gemaakt. 

Koude gerechten

Bij het ontbijtbuffet kom je relatief weinig producten tegen die koud zijn. Het aandeel warme gerechten is vaak groter, zeker bij de Amerikaanse rederijen.

Het buffet biedt je allerlei soorten broodjes, soms in miniformaat, zoals chocoladecroissantjes, witte harde bolletjes en stokbrood. Echt wit of bruin brood kom je weinig tegen. Er is boter, jam, kaas en een kleine selectie vleeswaren. Verwacht geen hagelslag of vruchtenhagel, wel bijvoorbeeld chocoladepasta en honing in kleine kuipjes. Verder zie je cornflakes in allerlei soorten inclusief yoghurt, kwark en gesneden fruit, komkommer en tomaat. 

Drankjes

Je bestek ligt veelal al klaar op de tafels in het buffetrestaurant, omwikkeld in een servet. Rest alleen nog je thee en koffie. Deze mag je pakken bij een van de vele drankautomaten. Bij het ontbijt kan je uiteraard ook een glaasje sap drinken. In de ochtend zijn een aantal sapjes verkrijgbaar in een automaat. Soms presteren cruisemaatschappijen het om voor de versgeperste sappen een bijdrage te vragen. Heb je een drankpakket? Dan kan je gemakkelijk een ander drankje bij één van de obers bestellen.

Tot slot een tip voor iedereen die de drukte wil vermijden; ga met je ontbijtbordje buiten (bijvoorbeeld op het achterdek) zitten. In de ochtendzon, binnenvarend in een haven, mooier kan niet!

 

Hoe gaat het ontbijt in het hoofdrestaurant? >>

 


Favorieten uit de fanshop

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)