Cruisereiziger
Eten en drinkenPersoonlijke blogRestaurantVoorbereiding

Ontbijten in het hoofdrestaurant

De eerste paar jaar ontbeten we tijdens onze cruises in het buffetrestaurant omdat we dachten dat het de enige plek was voor ontbijt. Groot was onze verbazing (drie jaar later…) dat je ook in het hoofdrestaurant kon ontbijten. We hadden het eerder kunnen weten als we onze dagprogrammakrantjes beter gelezen hadden. In deze blaadjes staat namelijk exact in welk restaurant je tot hoe laat kunt ontbijten, lunchen of dineren.

Voordelen hoofdrestaurant

Ontbijten kan in het buffetrestaurant of in het hoofdrestaurant. Beide bieden een zeer uitgebreide keus. Wanneer je echter er niet van houdt om met je dienblad met je net versgeperste jus d’orange en warme wafel een tafel te zoeken in het buffetrestaurant, dan is het hoofdrestaurant zeker een optie!

In het hoofdrestaurant wordt je bij binnenkomst door een ober naar een tafel gebracht. Afhankelijk met welke maatschappij je cruist, is dat de tafel waar je ingedeeld bent voor het diner. Je ontbijt dan met dezelfde tafelgenoten. Een andere optie is dat je naar een willekeurige tafel wordt gebracht. De ober vraagt naar het aantal mensen die je aan tafel wilt. Met z’n tweetjes kan uiteraard ook.

Menukeuzes

Nadat je bent gaan zitten, krijg je de ontbijt menukaart. Je kiest een lekker sapje, melk, koffie, thee etc. De menukaart heeft veel variatie. Denk maar aan:

  • allerlei soorten broodjes
  • warme wafels en Amerikaanse pancakes
  • fruit en yoghurt
  • muesli in allerlei variaties
  • allerlei soorten omeletten

Na korte tijd wachten wordt je bestelling gebracht en kan je deze in alle rust nuttigen aan een netjes gedekte tafel. Soms staat er een klein bescheiden buffet opgediend met de basisdingen zoals yoghurt, muesli, rauwkost en sapjes.

Bijzonder ontbijt

Op de grote familieschepen, Royal Caribbean, Disney Cruise Line en Norwegian Cruise Line, vinden in het hoofdrestaurant de zogenaamde character-breakfasts plaats. Een reservering wordt vaak verlangd.

Openingstijden

Let zeker op de openingstijden van het hoofdrestaurant. Het valt me op dat de ontbijttijden in het hoofdrestaurant korter zijn dan in het buffetrestaurant. Geregeld komt het voor dat er slechts tot half tien ontbeten kan worden in het hoofdrestaurant. Op een zeedag zou dat voor mij een echte straf zijn; ik wil uitslapen!

Waarom wel in het hoofdrestaurant ontbijten?

Het grootste voordeel is dat je rustig zit aan een tafel met tafelbediening. Je hoeft je niet te ergeren aan het feit dat je geen tafel kunt vinden in het buffetrestaurant. Zeker wanneer het extreem druk is in het buffetrestaurant (bij interessante aanleghavens wil iedereen vroeg van het schip en dus sta je met z’n allen in de rij bij het buffet) is het hoofdrestaurant een aangename rustigere optie.  De tafel is netjes gedekt en dat is voor sommigen eveneens een pluspunt.

En waarom niet?

In grote haast? Kies dan niet voor het hoofdrestaurant. Je wordt bediend en dat betekent dat het niet zo snel kan gaan als jij op dat moment wilt. Wanneer je niet met je tafelgenoten van ‘s avonds wilt zitten, kies dan ook niet voor het hoofdrestaurant. Zoals eerder gezegd, dit is niet bij alle cruisemaatschappijen het geval. Wil je liever zelf je ontbijt wilt uitzoeken aan het buffet zodat je kan zien wat je op je bord schept in plaats van een menukaart, dan kan je beter naar het buffetrestaurant.  Ben je een langslaper dan zul je sneller in het buffetrestaurant te vinden zijn omdat de openingstijden ruimer zijn.

Hoe gaat het ontbijt in het buffetrestaurant? >>


Favorieten uit de fanshop

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)