Cruisereiziger
Scheepsbezoek

Open dagen riviercruiseschepen in Rotterdam druk bezocht

De open dagen van riviercruisemaatschappijen Select Voyages én Kras.nl waren in Rotterdam druk bezocht. Select Voyages lag van vrijdag 30 maart tot en met zondag 1 april 2012 met de Serenade 1 en de Switzerland II bij de Westerkade. Kras.nl lag met de Allegro en de Andante bij de Cruiseterminal. Cruisereiziger heeft uiteraard een kijkje genomen op alle schepen.

Select Voyages had de twee schepen zij aan zij liggen zodat je gemakkelijk kon overstappen. De prachtige wit met rode schepen lagen er netjes bij. De hutten, lounges en de restaurants konden allemaal bezichtigd worden. Pluspunt van de Serenade 1 zijn bijvoorbeeld de sauna, maar vooral de hutten waarin de bedden in een hotelopstelling staan. Een zitje en een ruime badkamer met bad en aparte douche maken het af. De Switzerland is een schip met karakter, een gezellig aandoende bibliotheek en sfeervolle lounge. De hutten zijn of suites (tweebedden naast elkaar) of een smallere kamer met twee één persoonsbedden die overdag tot een zitplaats worden omgetoverd.

Voor een impressie: ga naar het fotoalbum van de Serenade 1 **** of de Switzerland II***+

Kras.nl was met de Allegro dit weekend op tour. Vrijdag lag het schip in Enkhuizen, zaterdag in Rotterdam en vandaag zondag in Amsterdam. Van te voren hadden we ons moeten aanmelden, maar ook zonder aanmelding kon het schip gemakkelijk bezocht worden. Groot was de verrassing dat ook een ander schip waar Kras.nl mee vaart, de MS Andante, ook aan de Holland Amerika kade lag. De Andante vaart met name voor de christelijke reisorganisatie Goed Idee Reizen.

Beide schepen leken van dezelfde makelaardij, en beide gerenoveerd in 2011. De Andante en Allegro hadden voornamelijk hutten met losse eenpersoonsbedden, alleen in suites in een hotelkameropstelling. Je voelt dat de schepen wat ouder zijn, voornamelijk in de inrichting van de hutten en badkamers is dat te merken. Beide bieden uiteraard een gezellige lounge, restaurant en een apart zonnedek. De MS Allegro heeft voor de saunaliefhebbers een grote sauna en een wellness medewerker die voor o.a. massages zorgt.

Voor een impressie ga je naar de fotoalbums van de MS Andante***+ of de MS Allegro***+.

Update 2018: het MS Allegro vaart inmiddels voor Stip Reizen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger