Hoe hygiënisch is het op een cruiseschip?

Celebrity InfinityStel je eens voor, hoe vaak komt het (niet) voor dat je in een hotel (of elders op de wereld) zit, waar je voordat je aan tafel gaat verplicht je handen moet ontsmetten?

Volgens mij gebeurt dat niet vaak. Ik kan je zeggen dat op elk cruiseschip de hygiëne het belangrijkst (= het voorkomen van het norovirus) is van de hele reis. Volgens de statistieken neemt het aantal norovirus uitbraken de laatste jaren af. Ongeveer 20 uitbraken/cruises zijn er jaarlijks nog. Onthoud dat elk virus door de mensen (cruisepassagiers) zelf verspreid wordt.

Washy

Een van mijn cruises blijft mij altijd bij, op de Norwegian Gem van Norwegian Cruise Line. Werkelijk bij elke ingang van het buffetrestaurant stond een crewlid met een spuitflacon met ontsmettingsmiddel. Als je voorbij kwam hield je je handen uitgestrekt voor je en kon hij wat nattigs op je handen spuiten. Een van hen had als motto ‘washy, washy, smiley, smiley, happy, happy’. Vrijwel elke cruisepassagier is hem tegengekomen. Op de laatste avond was er uiteraard een afsluitende theatershow waarbij afvaardigingen van het hele personeel op het podium komt. Na het afsluitende woord van de kapitein kwam de klapper; drie mannen die aan de ingangen hadden gestaan met hun spuitflacons, kwamen het podium op en begonnen te spuiten met de flacons. Waarop de hele zaal uitbundig mee schreeuwde ‘Washy, washy, smiley, smiley, happy, happy!’

Nieuw AmsterdamKortom, hoe goed kan je de hygiëne zo verankeren in een paar woorden 🙂

Tips

Een paar tips om te voorkomen dat je zelf ziek wordt:

  • was je handen na elk toiletbezoek en open de deur vervolgens met een tissue
  • maak gebruik van de sanitizers voordat je een restaurant betreedt. Maak je handen goed schoon hiermee.
  • gebruik zelf handgel om je te ontsmetten.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.