Cruisereiziger
AccommodatieBinnenhutCruiseschepenPersoonlijke blogVoorbereiding

Welke hut kies je? De binnenhut

Een binnenhut? Dat is toch een kleine, muffe ruimte waar je mindere faciliteiten hebt? Nee, hoor, het valt echt wel mee tegenwoordig. De afgelopen jaren heb ik zelf regelmatig in een binnenhut verbleven. Natuurlijk is het kenmerk van een binnenhut dat het een hut is zonder uitzicht op zee. De hutten zijn in het algemeen gelegen aan dezelfde gangen als hutten met zeezicht of balkon, maar dan er tegenover. Je kan dus terecht komen op de lagere dekken als ook op de hogere dekken van een schip, van voor naar achter.  Een binnenhut heeft over het algemeen vrijwel dezelfde faciliteiten als andere hutten, je hebt een volwaardige badkamer, afhankelijk van de maatschappij een zitje of wat meer zitplekken en voldoende opbergruimte.

Eerlijk gezegd, qua oppervlakte is een binnenhut net altijd wat kleiner dan bijvoorbeeld een buitenhut (met raam) of een balkonhut. De grootte varieert sterk, van 12,5 m2 tot en met 17 m2. Kijk bij het boeken vooral even op de plattegrond van het schip of een grotere hut beschikbaar is. Hieronder zie je een gewone binnenhut van de MSC Bellissima en een wat grotere binnenhut op de Celebrity Edge.

Voordelen

Een groot voordeel van de binnenhut daarentegen is uiteraard de aantrekkelijke prijs. Op elk schip zijn deze hutten het goedkoopst en zijn er regelmatig aanbiedingen die last-minute te boeken zijn.

Tenslotte is het goed je te beseffen waarvoor je een hut op een cruiseschip wilt gebruiken; ben je iemand die graag zich terugtrekt in een hut of juist iemand die een hut gebruikt om er alleen maar te slapen, dan zal je in de laatste categorie sneller geneigd zijn naar een binnenhut.

Speciale binnenhutten

Bijzondere hutten die de laatste jaren ook in de categorie binnenhut vallen zijn:

  • Bij Norwegian Cruise Line zijn Studio’s te boeken: een hut voor 1 persoon (9,2 m2)
  • Bij Royal Caribbean zijn op aan aantal schepen binnenhutten te boeken met een virtueel balkon. Het beeld is een livestream van een webcam die uitkijkt op zee of de haven.
  • Bij Disney Cruise Line (Disney Fantasy en Disney Dream) hebben de hutten (17 m2) een rond scherm waarin Disney vriendjes voorbij komen zwemmen. (zie video onder dit artikel)

Persoonlijk heb ik na drie binnenhutten achtereen, het wel ‘gehad’ met deze categorie. Was ik in de eerste jaren cruisen nog erg onder de indruk van de faciliteiten van de cruiseschepen (en zat ik dus weinig in mijn hut), breng ik nu meer tijd door in de hut. En nee, dan biedt een binnenhut geen erg indrukwekkend zicht naar buiten of een lekker zonnetje op je balkon.  Vraag je dus vooral af bij je keuze van je hut, waarvoor je deze wilt gebruiken!

Binnenhut Celebrity Eclipse

Samengevat

Samengevat de nadelen:

  • Veelal kleiner (gemiddeld 15m2)
  • Geen uitzicht/raam

De voordelen:

  • Goedkoper
  • Zelfde faciliteiten
  • Goede last-minute mogelijkheden
Lees zeker ook:

Bekijk de binnenhutten die we de laatste jaren voor je op de video gezet hebben

Hoe ziet een binnenhut eruit? Bekijk het op ons Youtube kanaal.

[yotuwp type=”playlist” id=”PLuWxNd_mJTvsmZMCjs76L_nyuoqDxPBzB” pagination=off” player=”mode=popup”]

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)