Eerste stuk staal gesneden voor nieuw Holland America Line schip

Op Fincantieri’s werf in Marghera is dinsdag het eerste stuk staal gesneden voor het nieuw te bouwen Holland America Line schip. Het cruiseschip in de nieuwe Pinnacle klasse wordt verwacht in februari 2016.  Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa. Bij de werf waren Stein Kruse, CEO van Holland America Line, en de scheepswerf directeur Antonio Quintano aanwezig.

Het nieuwe schip (ca. 99.000 brutoton, 2660-3100 passagiers) wordt het grootste in de vloot en de eerste nieuwbouw na de oplevering van het Nieuw Amsterdam in 2010. Er is nog niet veel bekend over het nieuwe schip dat het 15e schip is, dat Fincantieri voor Holland America Line mag bouwen.

Het interieur, de openbare ruimtes en de restaurants, worden in ieder geval ontworpen door het duo Tihany en Storbraaten. Beide hebben hun sporen verdiend op de Nieuw Amsterdam en Eurodam (Storbraaten), Tihany heeft op de Celebrity Solstice een aantal ruimtes ingericht.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.