Cruisereiziger
AccommodatieBuitenhut met balkonCruiseschepenPersoonlijke blogVoorbereiding

Welke hut kies je? De balkonhut

Wat een heerlijk gevoel: de prachtige zon zien ondergaan terwijl je op je balkon zit met een drankje in je hand. Welkom in de wondere wereld van je buitenhut met eigen balkon.

Een balkonhut bevindt zich op de meeste cruiseschepen op de hoogste passagiersdekken. Je ziet ze tegenwoordig op de nieuwste cruiseschepen in grote getale omdat er veel vraag is naar deze hutten en, heel praktisch, omdat deze balkonhutten het best verkopen en het meest opbrengen. Je betaalt dan ook flink wat meer dan een binnenhut of buitenhut.

Grotere hut

Een balkonhut is qua oppervlakte groter dan een binnenhut en van gelijke grote of iets groter dan een buitenhut met alleen maar een raam. In de hut bevindt zich naast het bed (te splitsen in twee bedden) een kleine bank/sofa met een tafeltje. Deze bank kan in sommige hutten dienen als slaapgelegenheid voor de derde of vierde persoon. Afhankelijk van de cruisemaatschappij is er in de badkamer ook een bad aanwezig.

 

 

Je kiest een balkonhut vooral vanwege uiteraard het balkon. Je hebt een eigen plek wanneer je je wilt terugtrekken van de rumoer van het schip. ‘s Ochtends loop je in je badjas het balkon op terwijl je net de haven komt binnenvaren. ‘s Middags heb je de zon op je balkon en neem je plaats op een van de twee stoelen met een tafeltje. Let wel bij het boeken op de route die het schip vaart, aan welke kant van het schip ligt de zon en dus de zon op je balkon? Anders kan het wat frisser zijn op je balkon. Er zijn ook cruisepassagiers die de deur naar het balkon ‘s nachts laten openstaan zodat je kan genieten van het geruis van de golven. Andere houden ervan om de gordijnen open te houden en het ritme van het opgaan van de zon mee te maken.

Zeker wanneer je net als ik zelf veelvuldig een binnenhut hebt geboekt, is het cruisen in een balkonhut een groot cadeau. De cruise wordt een ‘andere’ cruise omdat je meer bewust bent van de zee en de rust op je balkon.

Verschillen ligging

Op een cruiseschip betaal je meer voor een balkonhut in het midden van het schip. De balkonhutten aan de voor- of achterkant zijn goedkoper. Naarmate je balkonhut ook hoger ligt, betaal je eveneens meer.

Zeker doen:

  • Hut aan achterkant van het schip hebben een fabelachtig uitzicht. Over het algemeen hebben deze balkonhutten grotere balkons. Deze hutten zijn erg populair.
  • Kijken aan welke kant van het schip de meeste zon heeft: vooral met varen is dit heerlijk.
  • Opletten of bij het boeken van een balkonhut er een overkapping van het dek erboven is. Waar bijvoorbeeld het buffetrestaurant of zwembad zijn gelegen. De overkapping kan flink de zon belemmeren om op jouw balkon te schijnen.
  • Ook is het verstandig om te kijken naar ‘inhammen’ waar de zon ook net niet kan komen.

 

Tussendeuren

Bij veel cruisemaatschappijen zijn tussendeuren geplaatst tussen twee balkonhutten. Boek je ze beide, dan wordt de tussendeur geopend. Ook op het balkon is het soms mogelijk om een tussenschot te laten open staan. Voor families zijn twee balkonhutten zeer geschikt. Vraag ook eens naar de mogelijkheden om je (oudere) kinderen in een binnenhut te boeken die tegenover de balkonhut ligt.

Samengevat de voordelen van een balkonhut:

  • Hogere dekken
  • Je eigen plek om buiten te zitten
  • Groter dan binnenhut

Het nadeel

  • Hogere prijzen

 

Lees zeker ook:

Uiteraard hebben we talloze balkonhutten de laatste jaren voor je op video gezet!

Hoe ziet een balkonhut eruit? Bekijk het op ons Youtube kanaal.

[yotuwp type=”playlist” id=”PLuWxNd_mJTvuymVWAeEytRt3KhVhVXV2w” pagination=off” player=”mode=popup”]

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)