Exclusiviteit op cruise schepen: MSC Yachtclub en The Haven

In de serie over welke hutten er op een cruiseschip beschikbaar zijn, deze keer een artikel over de privé-dekken. Bij een klein aantal cruisemaatschappijen, Norwegian Cruise Line en MSC Cruises, zijn er ruimtes gecreëerd waar je exclusief toegang hebt tot een aantal ontspanningsmogelijkheden alleen voor die mensen die een bijbehorende suite hebben geboekt. Bij NCL heten deze dekken “The Haven by Norwegian”, bij MSC Cruises de “MSC Yachtclub”. Ze vormen een goed alternatief voor mensen die niet boeken voor een ultra-luxe cruise als bijvoorbeeld bij Regent Seven Seas Cruises of Seabourn. De luxe-dekken zijn als het ware een klein schip in het schip.       

MSC Yachtclub     

Op alle nieuwe schepen vanaf de MSC Splendida (2010) vind je de MSC Yachtclub, op de hoogste dekken aan de voorkant van het schip gelegen. De suites hebben meestal een balkon maar er zijn ook enkele zonder balkon. De Top Sail Lounge is de plek waar je rustig kunt zitten met een drankje, waarvan een selectie aan drankjes inclusief is op dit gedeelte van het schip en in je minibar. Een butler zorgt 24 uur per dag voor je en hem kan je werkelijk alles vragen. Wil je een krant hebben in het Nederlands? De MSC Yachtclub heeft wel 100 verschillende internationale kranten en op verzoek kan je aangeven welke je wilt hebben. Het zwembad met twee whirlpools en het speciale restaurant voor de MSC Yachtclub leden staan altijd tot je beschikking. In het theater hoef je overigens ook niet een plekje te zoeken; er kunnen plaatsen voor je gereserveerd worden.   

Zwembad MSC Yachtclub op MSC Splendida

Andere highlights zijn:       

 • Speciale incheckbalie
 • Concierge receptie
 • 24-uur butlerservice met butlers die getraind zijn op de Butleracademie in Nederland
 • Hapjes en drankjes inclusief
 • Eigen exclusief restaurant
 • Suites van 23m2 tot 53m2 met marmeren badkamer, incl. minibar, Nintendo-Wii en inloop-kast
 • Op verzoek uitpakken van koffer
 • Gereserveerde spa-ruimte in de Samsara spa

Voor meer informatie ga je naar www.mscyachtclub.com       

The Haven by Norwegian

Onder de naam The Haven heeft Norwegian Cruise Line op een aantal schepen een luxe-gebied gecreëerd. Je vindt The Haven op de Norwegian Epic, Gem, Jade, Jewel en op de Norwegian Pearl. Het complex bestaat uit een aantal Garden Villa’s en Suites die uitkijken op de Courtyard. De meeste hutten hebben balkons maar er zijn er ook met alleen schuifdeuren en geen echt balkon. De Courtyard is het privé-gebied waar je een zwembad vindt, een hottub en ligbedden. De gasten van The Haven kunnen dineren in hun eigen restaurant op de Norwegian Epic in “The Epic Club”. Voor exclusieve ontspanning is ook gezorgd: gereserveerde plekken in het theater staan te wachten. Verder heb je met prioriteit toegang tot de spa en het fitnesscenter. Uiteraard wordt ook The Haven gewaardeerd. De Amerikaanse site Cruisecritic heeft de suites een “Cruise Critic Editor’s Pick” prijs gegeven.      

Andere highlights zijn:      

Garden Villa op Norwegian Gem
 • Speciale incheckbalie
 • Concierge service
 • 24-uur butlerservice
 • Ontbijt en lunch in gereserveerd restaurant
 • Courtyard Valet: butlerservice bij het prive-zwembad
 • Mogelijkheid om in de suite luxe te dineren (“white tablecloth service”)
 • Grootte varieert van 31,5m2 (2 personen) tot zelfs 395m2 (6 personen)

Voor meer informatie ga je naar de website van The Haven       

Tot slot   

Beide cruisemaatschappijen maken het je helemaal naar je zin. Waar de verschillen in zitten, is lastig. Beide bieden ongeveer hetzelfde aan. Hetzij dat The Haven niet altijd een priverestaurant heeft op elk schip. Beide leveren bijvoorbeeld ook begeleiding naar je hut.      

Vooral de sfeer van de cruisemaatschappij zal het verschil maken. NCL is net wat meer casual, heeft meer restaurants om te kunnen dineren en uiteraard een Amerikaanse cruisemaatschappij met dito sfeer. De cruisemaatschappij MSC Cruises biedt eerder een klassieke cruise-ervaring aan maar wel helemaal geschikt voor families met kinderen. Vaste zittingen, echte gala-avonden en alles omgeven met een Italiaans karakter. 

Voor een blik in de hutten en de suites tenslotte deze twee video’s: 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​