Exclusiviteit op cruise schepen: MSC Yacht Club en The Haven

In de serie over welke hutten er op een cruiseschip beschikbaar zijn, deze keer een artikel over de privé-dekken. Bij een klein aantal cruisemaatschappijen, Norwegian Cruise Line en MSC Cruises, zijn er ruimtes gecreëerd waar je exclusief toegang hebt tot een aantal ontspanningsmogelijkheden alleen voor die mensen die een bijbehorende suite hebben geboekt. Meer rederijen komen overigens met deze exclusieve gedeelten. Ook AIDA Cruises en TUI Cruises bieden op de nieuwste schepen deze ervaring voor suite gasten.

Bij NCL heten deze dekken “The Haven by Norwegian”, bij MSC Cruises de “MSC Yachtclub”. Ze vormen een goed alternatief voor mensen die niet boeken voor een ultra-luxe cruise als bijvoorbeeld bij Regent Seven Seas Cruises of Seabourn. De luxe-dekken zijn als het ware een klein schip in het schip. Het fijne van deze schip-in-een-schip concepten is dat je wél de faciliteiten van de rest van het schip tot je beschikking hebt.

MSC Yachtclub

Op alle nieuwe schepen vanaf de MSC Fantasia (2008) vind je de MSC Yachtclub, op de hoogste dekken aan de voorkant van het schip gelegen. De suites hebben meestal een balkon maar er zijn ook enkele zonder balkon en zelfs binnen-suites.

De Top Sail Lounge is de plek waar je rustig kunt zitten met een drankje, waarvan een selectie aan drankjes inclusief is op dit gedeelte van het schip en in je minibar. Een butler zorgt 24 uur per dag voor je en hem kan je werkelijk alles vragen. Wil je een krant hebben in het Nederlands? De MSC Yachtclub heeft wel 100 verschillende internationale kranten en op verzoek kan je aangeven welke je wilt hebben. Het zwembad met twee whirlpools en het speciale restaurant voor de MSC Yachtclub leden staan altijd tot je beschikking. In het theater hoef je overigens ook niet een plekje te zoeken; er kunnen plaatsen voor je gereserveerd worden.

Andere highlights zijn:

 • Speciale incheckbalie
 • Conciërge receptie
 • 24-uur butlerservice met butlers
 • Hapjes en drankjes inclusief
 • Eigen exclusief restaurant
 • Suites van 23m2 tot 53m2 met marmeren badkamer, incl. minibar en roomservice
 • Op verzoek uitpakken van koffer
 • Onbeperkt toegang tot de Thermal Suite in de spa

Miriam en Marco reisden een week mee in de MSC Yacht Club op de MSC Seaview. Lees hier de reportage.

Voor meer informatie ga je naar www.mscyachtclub.com

The Haven by Norwegian

Onder de naam The Haven heeft Norwegian Cruise Line op een aantal schepen een luxe-gebied gecreëerd. Je vindt The Haven vanaf de Norwegian Gem, Jade, Jewel en op de Norwegian Pearl en op de nieuwere schepen zoals de Norwegian Breakaway, Bliss en Encore. Het complex bestaat uit een aantal Garden Villa’s en Suites die uitkijken op de Courtyard. De meeste hutten hebben balkons maar er zijn er ook met alleen schuifdeuren en geen echt balkon.

De Courtyard is het privé-gebied waar je een zwembad vindt, een hottub en ligbedden. De gasten van The Haven kunnen dineren in hun eigen restaurant. Voor exclusieve ontspanning is ook gezorgd: gereserveerde plekken in het theater staan te wachten. Verder heb je met prioriteit toegang tot de spa en het fitnesscenter. Uiteraard wordt ook The Haven gewaardeerd.

 

Andere highlights zijn:

 • Speciale incheckbalie
 • Conciërge service
 • 24-uur butlerservice
 • Ontbijt en lunch in gereserveerd restaurant
 • Courtyard Valet: butlerservice bij het privé-zwembad
 • Mogelijkheid om in de suite luxe te dineren (“white tablecloth service”)
 • Grootte varieert van 31,5m2 (2 personen) tot zelfs 395m2 (6 personen)

Voor meer informatie ga je naar de website van The Haven

Tot slot

Beide cruisemaatschappijen maken het je helemaal naar je zin. Waar de verschillen in zitten, is lastig. Beide bieden ongeveer hetzelfde aan. Hetzij dat The Haven niet altijd een privé-restaurant heeft op elk schip.

Vooral de sfeer van de cruisemaatschappij zal het verschil maken. NCL is net wat meer casual, heeft meer restaurants om te kunnen dineren en uiteraard een Amerikaanse cruisemaatschappij met dito sfeer. De cruisemaatschappij MSC Cruises biedt eerder een klassieke cruise-ervaring aan maar wel helemaal geschikt voor families met kinderen. Echte gala-avonden en alles omgeven met een Italiaans karakter. Lees zeker ook het artikel 10 redenen waarom je de MSC Yacht Club boekt.

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)