Fotoverslag: Hamburg Cruise Days dag 2 – Parade op de Elbe

Dit weekend vindt in Hamburg de vijfde editie van de Hamburg Cruise Days plaats, een maritiem event van internationale allure. Meer dan 600.000 bezoekers, zeven indrukwekkende cruiseschepen en vijftien ‘thema-eilanden’, waar de fascinerende wereld van de cruises aan land kan worden beleefd. Onder het motto ‘Landgang’ wordt tot en met zondag de haven van Hamburg veranderd in het dek van een luxe cruiseschip.

Cruisereiziger.nl is op uitnodiging van Hamburg Marketing aanwezig bij dit spectaculaire cruise evenement en zal dagelijks verslag doen. Al vroeg in de ochtend arriveren de cruiseschepen MS Europa (Hafencity), AIDAbella (Steinwerder) en Mein Schiff 4 (Altona) in Hamburg. Eerstgenoemd schip verplaatst zich in de middag naar een ligplaats nabij de Uberseebrücke, met het oog de festiviteiten.

Cruisedays_dag2_8

Cruisedays_dag2_9

Cruisedays_dag2_2

Hamburg heeft met de Elbphilharmonie een nieuwe ‘landmark’. Het indrukwekkende (concert)gebouw gaat 3 concertzalen, een hotel, appartementen en een spa bevatten. Het is voorzien van dubbele wanden o.a. om het geluid van de scheepshoornen van cruiseschepen buiten de deur te houden.
Cruisedays_dag2_3Dit jaar zijn er op de Hamburg Cruise Days vijftien Thema-eilanden op het vier kilometer lange festival terrein langs de Elbe te vinden. AIDA Cruises, Costa Cruises, MSC Cruises en Hapag Lloyd Cruises presenteren zich elk op 1 op meerdere thema-eilanden. Cruisedays_dag2_4Op de Thema-eilanden AIDA Urblaubswelt en AIDA Activity deck waan je je op het toekomstige cruiseschip van AIDA Cruises, AIDAprima. Je kan een kijkje nemen in een nagebouwde hut, een virtuele wandeltocht maken en kinderen proberen alvast de ijsbaan en het klimparcours uit.  Cruisedays_dag2_5  Ook TUI Cruises laat het publiek op het Thema-eiland Mein Schiff Erlebniswelt beleven hoe het is aan boord door middel van een virtuele rondtour over Mein Schiff 3 met een cyberbril. Tevens stelt het haar nieuwste aanwinst Mein Schiff 4 voor.  Cruisedays_dag2_6De voetjes gaan van de vloer op het thema-eiland Fernweh by MSC Kreuzfahrten. MSC Cruises promoot haar nieuwste bestemming Cuba met de MSC Opera via aanstekelijke salsa-muziek. Een mini-luchtballon brengt je daarna in nog hogere sferen.   Cruisedays_dag2_7Hapag Lloyd Cruises zoekt het ook hogerop in het thema-eiland Dinner in the Sky by Hapag Lloyd Cruises. Chefkok Thorsten Gillert van het cruiseschip Europa kookt voor een exclusief aantal gasten zijn sterrenmenu op 50 meter hoogte met uitzicht op de Europa.       Om een parade van 3 cruiseschepen en tientallen begeleidende bootjes op de Elbe succesvol en zonder incidenten te laten verlopen dient een strakke planning te worden gehanteerd. Havenmeester Jorg Pollmann is hiervoor verantwoordelijk.  Cruisedays_dag2_11De Grote Hamburg Cruise Days Parade is de absolute trekpleister van de Hamburg Cruise Days. In formatie, en onder muziek en vuurwerk, kozen achtereenvolgens de AIDAbella, Mein Schiff 4 en MS Europa het ruime sop. Auf Wiedersehen! Cruisedays_dag2_12

Verblijf in het hart van de Hamburg Cruise Days

Zorg dat je tijdig een hotel boekt in de stad Hamburg. Wij boekten tijdens het vorige Hamburg Cruise Days het hippe Hotel Henry maar uiteraard heeft Hamburg nog veel meer leuke hotels .Kijk voor meer details over het programma, de thema-eilanden en de deelnemende schepen op www.hamburgcruisedays.com.

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!