Cruisereiziger
Verkoop/koop

MS Ryndam voor laatste keer in Rotterdam

Ryndam
MS Ryndam in Rotterdam (2011)

Het cruiseschip MS Ryndam  is voor de laatste keer op zondag 13 september 2015 in haar Holland America Line loopbaan in Rotterdam. Het cruiseschip vertrekt uit Rotterdam voor een 49-daagse cruise naar Singapore. De Holland America Line neemt daarna in november 2015 afscheid van het MS Ryndam alsook van de Statendam, Zij zullen voor P&O Cruises Australia gaan varen. Moedermaatschappij Carnival Corporation wil daarmee inspringen op de snel groeiende cruisemarkt in Australië.

P&O Cruises Australia zal door de overname in totaal vijf schepen in haar vloot krijgen en wordt daarmee het grootste merk in Australië dat het hele jaar door cruises maakt. De Ryndam en de Statendam zullen een uitgebreide renovatie ondergaan voordat ze gaan varen in Australië. De faciliteiten aan boord zullen worden ingericht op de markt in Australië en Nieuw-Zeeland. De Ryndam en Statendam krijgen onder hun toekomstige namen Pacific Aria en Pacific Eden in november een groots welkom van haar nieuwe eigenaar P&O Cruises Australia. Beide cruiseschepen zullen tezamen met de 3 andere schepen uit de vloot (Pacific Dawn, Pacific Jewel en Pacific Pearl) op woensdag 25 november 2015 in een spectaculaire parade de haven van Sydney invaren.

De reis naar Singapore van het MS Ryndam gaat onder andere via Barcelona, Civitavecchia, Kroatië, Jordanië, Oman, India, Sri Lanka en Maleisië. Op 31 oktober 2015 komt ze aan in Singapore.

Het cruiseschip komt binnen in de vroege morgen van 13 september en ligt tot 16:00 uur bij de cruiseterminal van Rotterdam. Bekijk hier foto’s van het scheepsbezoek dat Cruisereiziger maakte in 2011 op dit schip.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

3 gedachten over “MS Ryndam voor laatste keer in Rotterdam

  • Wij hebben in 2011 met dit schip een cruise gemaakt door de Middelandse Zee. Het was onze eerste cruise en we hebben heel warme herinneringen aan de cruise vakantie met de Ryndam. Als aandenken hebben we oa een t shirt van het schip gekocht. Een te kleine omdat er in de shop geen maat XL (meer) te verkrijgen was. We willen nog graag een t-shirt maat Xl van de Ryndam. WIE HELPT ONS??

  • Jammer dat de Ryndam en Statendam de HAL verlaten. Met beide schepen hebben we reizen gemaakt. Het nieuwe schip Koningsdam (hoe verzin je het….) vervangt beide schepen. Gelukkig is er de Prinsendam nog met een voor ons een heel fijn aantal passagiers. Jan Z. (Rockanje)

  • We zijn de Ryndam gaan uitzwaaien. Het was een emotioneel gebeuren. Zonde dat het de laatste keer was dat we haar zo zagen.
    Een familielid van Nederlandse passagiers wilde ons helpen met het vinden van een T-shirt. Hopelijk komt dat dan nog wel goed.

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger