Cruisereiziger

De grootste Nederlandse cruisesite met het laatste cruise-nieuws, persoonlijke ervaringen en alles over cruises

Cruisereiziger

Fotoverslag: Hamburg Cruise Days dag 1 – Hamburg kleurt blauw

Vrijdag is in Hamburg de vijfde editie van de Hamburg Cruise Days van start gegaan, een maritiem event van internationale allure. Meer dan 600.000 bezoekers, zeven indrukwekkende cruiseschepen en vijftien ‘thema-eilanden’, waar de fascinerende wereld van de cruises aan land kan worden beleefd. Onder het motto ‘Landgang’ wordt tot en met zondag de haven van Hamburg veranderd in het dek van een luxe cruiseschip.  

Cruisereiziger.nl is op uitnodiging van Hamburg Marketing aanwezig bij dit spectaculaire cruise evenement en zal dagelijks verslag doen. 

cruisedays_001Het is heerlijk rondslenteren door de diverse trendy districten van Hamburg zoals de Karolinenviertel en Schanzelviertel, plekken voor de creatieve en alternatieve scenes met een scala aan boutiques, bars en restaurants en diverse mooie passages. cruisedays_012Niet alleen cruiseschepen maar ook verschillende zeilschepen hebben de tocht over de Elbe gemaakt naar Hamburg voor de Hamburg Cruise Days. Opvallend veel Nederlandse schepen zijn van de partij waardoor we een SAIL-flashback ervaren.  
cruisedays_011Voor en tijdens de Hamburg Cruise Days wordt de haven van Hamburg ‘s avonds door de lichtshow BLUE PORT HAMBURG van kunstenaar en Hamburger Michael Batz gehuld in een magisch blauw licht o.a. hier in de Speicherstad. cruisedays_007Meer dan 100 objecten in en rondom de Hamburger haven zijn feestelijk verlicht en scheppen een verbinding tussen de haven en de stad, het land en de rivier en de cruisepassagiers en de bezoekers van de Hamburg Cruise Days.

cruisedays_010

Het droogdok van de Duitse scheepswerf Blohm + Voss was opgesierd met twee grote banners van AIDA Cruises, hoofdsponsor van de Hamburg Cruise Days, en Costa Cruises, die alle bezoekers welkom heetten en een fijn evenement toewensten.
cruisedays_009Hamburg Cruise Center beschikt over 3 cruiseterminals, Steinwerder, HafenCity en Altona. Het cruiseschip Amadea van de Duitse rederij Phoenix Reisen was van 09:00-22:30 uur gelegen aan laatstgenoemde kade.
cruisedays_008
cruisedays_006Hoogtepunt van de eerste dag van de Hamburg Cruise Days was het uitvaren van het cruiseschip Costa neoRomantica. Dat ging gepaard met een prachtig vuurwerk van Costa Cruises wat een fascinerend lichtschouwspel opleverde.cruisedays_005

cruisedays_004Het zorgde voor veel bekijks zowel vanaf de kade als op het schip. 

cruisedays_003De Costa neoRomantica vertrok uiteindelijk, geholpen door een sleepboot en gevolgd door talrijke bootjes, naar Le Havre. Het is de eerste stop van een 15-daagse cruise naar Frankrijk, Engeland, Spanje en Italië. cruisedays_002Het publiek aan de kade verplaatste zich na het vertrek van de Costa neoRomantica en Amadea massaal naar de cruiseboulevard, een vier kilometer lange eventterrein om daar verder te genieten, van live muziek en entertainment, tot in de vroege ochtend. 

Verblijf in het hart van de Hamburg Cruise Days

Zorg dat je tijdig een hotel boekt in de stad Hamburg. Wij boekten tijdens het vorige Hamburg Cruise Days het hippe Hotel Henry maar uiteraard heeft Hamburg nog veel meer leuke hotels .Kijk voor meer details over het programma, de thema-eilanden en de deelnemende schepen op www.hamburgcruisedays.com.

 

 

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Fotoverslag: Hamburg Cruise Days dag 1 – Hamburg kleurt blauw

  • 12 september 2015 om 09:43
    Permalink

    Wow, sneller dan je schaduw had je je verslag van de eerste dag online! Bis gleich aufm Schiff!

Reacties zijn gesloten.