Cruisereiziger
AccommodatieCruisemaatschappijCruiseschepenEten en drinkenOntspanningPersoonlijke blog

MSC Splendida: een ervaring rijker

In de eerste week van november van 2010 was het zover; de eerste cruise met een Italiaanse cruisemaatschappij. Voorheen heb ik altijd gevaren met Amerikaanse cruisemaatschappijen dus ik was erg benieuwd naar de overeenkomsten en de verschillen.

MSC Cruises
MSC Splendida

De cruise die ik heb gemaakt was met de MSC Splendida op Middellandse Zee met als opstappunt Barcelona en als eindpunt Genua in Italië. Plaatsen die we hebben aangedaan waren Tunis (Tunesië), Valletta (Malta), Messina (Sicilië) en Rome (Italië). Ik zal proberen aan de hand van een paar onderwerpen mijn ervaringen te delen.

Hutten

Op de MSC Splendida hadden wij gekozen voor een buitenhut met balkon op dek 12. De hutcategorie was 10. Dit wil zoveel zeggen, dat je op het een na hoogste dek zit in een mooie hut met flink wat uitzicht. We zaten niet op het hoogste dek erboven, daar kan je last hebben van de behoorlijk flinke overkapping waardoor je niet veel zon vangt op je balkon als je in de inhammen zit. De hut was van alle gemakken voorzien, een flinke zithoek met bankje, ruim bureau met een goed gevulde informatiemap in verschillende talen (geen Nederlands), een ijsemmer met glazen en waterfles (wel betalen), een föhn in de la en een klein flatscreen tv scherm die (erg) hoog stond op een plank. Kortom netjes verzorgd. Het bed was groot genoeg, normale kussens lagen in de kast. Badjassen waren daar ook te vinden en in de garderobekast een kluisje, genoeg lades en hangers voor je kleding. Wel miste ik wat legplanken.

Eten en drinken

Gegeten kon er worden in de restaurants Villa Verde en La Reggia in een eerste zitting (half zeven) en tweede zitting (negen uur). Het eten was er netjes en het menu werd elke avond aan de hand van een Italiaanse regio bepaald. Verwacht geen ultiem chique gerechten. Elke cruise vinden er tevens gala avonden plaats. In de korte cruise van 5 nachten waren er al twee gala avonden.  Dineren kan verder in de restaurants waar extra betaald moet worden: het Tex Mex Santa Fe restaurant (nooit druk), de wijnbar L’Enoteca (nooit druk bezet), en a la carte restaurant L’Olivo (slechts 1 avond open). De buffetrestaurants Pago Pago en Bora Bora bevinden zich op de hogere dekken. Deze lopen in elkaar over en serveren dezelfde gerechten. Verwacht een degelijke maaltijd en geen echte culinaire hoogstandjes. Ook is er een pizzeria. Drankjes (koffie, thee, sap) zijn alleen tijdens het ontbijt gratis. Verder moet overal voor elk drankje betaald worden. MSC biedt overigens ook drankenpaketten aan waar je tegen gereduceerd tarief dan bijvoorbeeld water, wijn of softdrinks kunt kopen. Dit kan bij inscheping.

Ontspanning

Zwembad MSC Yachtclub op MSC Splendida

Elke dag waren er activiteiten zoals dansles, bingo en de gebruikelijke miss-verkiezingen. Aardig in de periode dat wij er waren, niet genoeg zon om in het buitenzwembad te badderen, was het zwembad met overkapping en de whirlpools. Heerlijk bijkomen na een dag. Verder is er een Formule 1 simulator en een 4D bioscoop, voor je beide voor betaalt. worden. Het schip heeft veel gezellige lounges en een piazza waar je de dag door een drankje kan nemen (betaald, redelijke prijzen). Winkeltjes zitten overal rondom het atrium verspreid en ‘verstopt’, zoals bij het overdekte zwembad. De laatste dag heb ik zelfs nog een kledingwinkel ontdekt.

Service & Klantgerichtheid

De ontvangst is allerhartelijkst. Wij zijn na binnenkomst op het schip direct naar onze hut begeleid, erg fijn. De hostessen en receptionisten stonden altijd voor ons klaar. De bediening was met recht efficiënt te noemen, er werden weinig woorden gewisseld en het contact maken met een praatje was niet altijd makkelijk. Helaas hebben we onze kamersteward nooit mogen zien. Jammer.

Kortom

De MSC Splendida is een erg mooi groot schip met soms onlogische indeling en over het algemeen veel Italiaanse passagiers (wellicht toeval, afhankelijk van je vertrekhaven). De voertalen zijn Italiaans, Spaans, Duits en Engels. In vergelijking met de Amerikaanse cruisemaatschappijen is de algehele sfeer iets minder persoonlijk.  Prettig was de tafelindeling met mede-landgenoten. De prima hutten zorgden voor een heerlijk rustpunt op het schip.

Boek je volgende MSC Cruise hier:

MSC Cruises

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)