Cruisereiziger
Overdracht

Costa Venezia overgedragen aan Costa Cruises

Donderdag is op de scheepswerf van Fincantieri in Monfalcone het nieuwe cruiseschip Costa Venezia overgedragen aan Costa Cruises. Het is het eerste schip van de Italiaanse cruisemaatschappij dat speciaal is gebouwd voor de Chinese markt. Bij de officiele ceremonie waren o.a. de vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken van Italie, Matteo Salvini en de vice-minister van Infrastructuur en Transport van Italie, Edoardo Rixi aanwezig.

Met een brutotonnage van 135.500, 323 meter lang en een capaciteit van meer dan 5.200 gasten zal de Costa Venezia het grootste schip zijn dat door door Costa op de Chinese markt wordt geïntroduceerd. Sinds 2006 is Costa al actief in de regio waar het momenteel ook marktleider is. De Costa Venezia biedt diverse innovaties die speciaal zijn ontworpen voor de Chinese klanten. Gasten maken kennis met de Venetiaanse en Italiaanse cultuur door middel van het het interieur, entertainment en culinaire aanbod. Dit alles wordt overgegoten met een Chinees sausje.

Zaterdag vindt in Triest de doop plaats van de Costa Venezia met o.a. een spectaculaire luchtshow door het acrobatische team ‘Frecce Tricolori’ en een vuurwerkshow waarbij de hele stad wordt betrokken. Zondag vertrekt het schip voor een eerste 5-daagse cruise naar Griekenland en Kroatië. Aansluitend staat haar inaugurele 53-daagse cruise naar Tokyo op het programma. Vanaf 18 mei gaat de Costa Venezia exclusief voor Chinese gasten vanuit Shanghai cruises in Azie maken.

De cruises van de Costa Venezia tot Tokyo zijn boekbaar bij:

CruiseOnline - Nieuw! Cruisereizen Stip TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!