Cruisereiziger
Doop

Spectaculaire doop Costa Venezia in Triëst

De Costa Venezia is vrijdag officieel gedoopt tijdens een feestelijke ceremonie in de Italiaanse stad Triëst. Alle inwoners konden meegenieten van de festiviteiten rond het eerste Costa-schip dat speciaal voor de Chinese markt is gebouwd. Daarvoor was de rederij een samenwerking aangegaan met de gemeente, de regio Friuli Venezia Giulia en de havenautoriteiten van de Oostelijke Adriatische Zee.

Het evenement begon met een spectaculaire luchtshow door het acrobatische team ‘Frecce Tricolori’. De straaljagers van de Italiaanse luchtmacht vlogen in formatie over de haven en het schip heen, waardoor de lucht rood, wit en groen kleurde. Aansluitend begon de naamceremonie in het hoofdtheater Teatro Rosso. Conform maritieme traditie werd het Italiaanse volkslied gespeeld, de scheepsbel geïnstalleerd en het schip gezegend.

Het hoogtepunt was het breken van de champagnefles tegen de boeg. Dit werd in gang gezet door de Chinese doopmoeder Gan Beiye en haar gezin. De 2.000 gasten, voornamelijk afkomstig uit China, Zuid-Korea en Japan, werden daarna getrakteerd op een gala-diner en de première van de exclusieve ‘Venezia Innamorata’-show, geinspireerd op de liefdesverhalen van Giacomo Casanova.

De feestdag eindt om middernacht met een enorme 15-minuten durende vuurwerkshow, begeleid door muziek. Zondag vertrekt het schip voor een eerste 5-daagse cruise naar Griekenland en Kroatië. Aansluitend staat haar inaugurele 53-daagse cruise naar Tokyo op het programma. Vanaf 18 mei gaat de Costa Venezia exclusief voor Chinese gasten vanuit Shanghai cruises in Azië maken.

De cruises van de Costa Venezia tot Tokyo zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!