Cruisereiziger

De grootste Nederlandse cruisesite met het laatste cruise-nieuws, persoonlijke ervaringen en alles over cruises

Cruisereiziger

Fotoreportage cruiseschip Rotterdam: Restaurants en eetgelegenheden

Miriam mocht vrijdag een aantal uur aan boord verblijven voor een uitgebreide reportage op de Rotterdam, het nieuwste cruiseschip van Holland America Line. We nemen je mee door alle ruimtes aan boord. In dit deel neem ik je mee naar de restaurants en eetgelegenheden van de Rotterdam. In een vorig deel las je over de lounges & bars, zwembaden en andere ontspanningsmogelijkheden zoals de Spa.

De Rotterdam heeft de keuze uit wederom 10 eetgelegenheden, die zijn verspreid over 4 dekken (2, 3, 9 en 10). De smaken, die in samenwerking met enkele topchefs worden aangeboden, zijn net zo divers en werelds als de bestemmingen die de rederij aandoet, van exotische smaken uit Azië tot Oud-Hollandse klassiekers.

Hoofdrestaurant

Het sfeervolle hoofdrestaurant, toepasselijk The Dining Room geheten, heeft een hele frisse uitstraling gekregen. In plaats van een rood/geel tapijt en rood witte kroonluchter/verlichting, is er gekozen voor Delfts Blauwe accenten. Je kunt er met een vaste zitting of een open zitting dineren.

Club Orange

Club Orange is het restaurant dat in eerste instantie voor suitegasten is gereserveerd. Het restaurant heeft een nieuwe entree en bovendien een buffetgedeelte.

Buffet restaurant

Market Place op het lidodek biedt diverse ‘stations’ aan waar je diverse gerechten kunt halen. Hier bevinden zich ook de koffie/thee automaten waar je gedurende de dag terecht kunt. Via een QR code kan je de barkaart bekijken.

Specialiteiten restaurants

Aan boord is een aantal specialiteitenrestaurants waarvoor je bijbetaalt: dit zijn Rudi’s Sel de Mer, Pinnacle Grill, Tamarind en Canaletto. De menukaarten van deze restaurants zijn onder andere ook met QR codes digitaal op te vragen. Ook zijn er uiteraard nog papieren menukaarten.

Rudi’s Sel de mer biedt Frans georiënteerde (zeefruit)gerechten aan van de hand van Rudi Sodamin, de chefkok van de rederij die de Culinary Food Council leidt. De inrichting van dit kleinere restaurant is wederom smaakvol met veel rood ingericht en de toffe borden met Food Faces.

De Pinnacle Grill is het grill/steakhouse restaurant op dek nabij het atrium.

Het Tamarind complex bestaat uit de nami sushi bar en Tamarind restaurant. Opvallend zijn de vazen in de hal bij de liften, prachtig op hun plek. Ook de vazen en indrukwekkende Aziatische kunst maakt dit tot een zeer sfeervolle ruimte.

Canaletto is gelegen in een hoek van het buffetrestaurant Market Place. Tijdens ontbijt en lunch zijn de tafels te gebruiken, maar deze zijn tijdens het diner uitsluitend voor Canaletto gasten gereserveerd. De inrichting doet wederom Venetiaans aan.

Snacks

Heb je zin in een lekkere snack, zonder dat je uit eten gaat? Dan kan je terecht bij een aantal plekken bij het Lido zwembad. Bij Dive Inn bestel je de lekkerste hamburgers terwijl bij New York Deli je een pizza, salade of yoghurt bestelt. Deze twee laatsten zitten op een handige plek als je lekker aan het genieten bent van het zwembad, of van de film op het grote scherm bij de Lido Pool.

Denk ook eens aan koffiebar Exlorations Central Café in de Crow’s Nest waar je snacks gratis kunt halen. De selectie is wel verminderd, maar voor de lekkere trek boven in Crow’s Nest het dichtste bij.

Het Grand Dutch Café biedt typische Nederlandse lekkernijen zoals een broodje kroket, appel pannenkoek, quiche en friet met mayo (allen gratis!). Je betaalt alleen voor de likeurtjes, bier en specialiteitenkoffie een toeslag.

 Lees ook:

Wil jij ook met de Rotterdam varen? Cruises zijn boekbaar bij:

Sunweb - Nieuw! Corendon - Nieuw! Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Stip TUI Zeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 thoughts on “Fotoreportage cruiseschip Rotterdam: Restaurants en eetgelegenheden

 • 16 oktober 2021 om 21:35
  Permalink

  Super mooie foto reportage Miriam om van te water tanden en hoop dat je voor de lezers van deze site nog een toetje voor ons heb overgehouden en zeker na de leuke ontmoeting bij de aankomst van de Rotterdam VII op 14 oktober j.l. … Ook komt mijn vermoeden uit dat de charmante Prinses Margriet het schip in de lente van 2022 IN Rotterdam zal gaan dopen en we via jouw te weten zullen komen wanneer het zal plaatsvinden. Een Holland America Line zonder een schip naar de bakermat van de HAL te noemen is als een fiets zonder wielen, dat fiets ook niet lekker of een toetje zonder slagroom smaakt net even anders dan mét… Mocht jij een keer met dit schip de woelige baren op gaan varen, dan deinen we als toeschouwer met je mee of ontmoeten we misschien wel jouw aan boord liggend aan de rand van een zwembad in topdress outfit …bikini bijvoorbeeld, See you next time…!

 • 21 oktober 2021 om 22:49
  Permalink

  Dag Frans,

  Zeker leuk om je ontmoet te hebben aan de kade naast de imposante Rotterdam! We keep you posted over de doop 🙂

Reacties zijn gesloten.