Cruisereiziger
Fooien

Carnival Cruise Line verhoogt fooien per 1 september 2016

Carnival Legend waterworksCarnival Cruise Line is de volgende cruisemaatschappij die heeft besloten om haar dagelijkse fooien per persoon per dag te verhogen. De nieuwe tarieven zijn effectief voor cruises met vertrek op of na 1 september 2016. Cruisepassagiers in een binnenhut, buitenhut of balkonhut betalen voortaan $12,95 per persoon per dag. Dat was $12,00. Gasten die in suites verblijven krijgen 13,95 euro per persoon per dag doorberekend. De services voor suite-gasten worden wel uitgebreid. Naast voorrang bij in- en ontschepen en voorkeur voor zittingstijd in het hoofdrestaurant profiteren zij nu ook van voorrang bij tenderen, gratis flesjes water in de suite, een keer gratis gebruik van de wasservice aan boord en een uitgebreide ‘turn-down’ service. De verhoging van de fooien is niet van toepassing als je voor 9 mei 2016 de fooien vooraf hebt betaald. De laatste verhoging van de fooien (van $11,50 naar $12,00) heeft bij Carnival Cruise Line plaatsgevonden in oktober 2014. Veel andere rederijen hebben in de tussentijd hun fooien verhoogd.

Wil je meer weten over het aanpassen van de fooien of hoeveel fooien andere cruisemaatschappijen berekenen? Lees dan onze blog over Tips & Fooien.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!