Cruisereiziger
Reisverslag

Exclusief binnenkijken in de nieuwe hutten van MSC World Europa

Miriam is op uitnodiging 5 dagen aan boord van MSC World Europa van MSC Cruises om de doopceremonie mee te maken en het gloednieuwe schip te verkennen. In dit tweede deel van de reportage laat ik je graag de hutten aan boord zien!

 

Nieuwe soorten hutten

De MSC World Europa biedt meer dan 20 soorten hutten aan, waarvan Miriam er 12 voor je heeft kunnen bekijken. De nieuwe soorten bij MSC Cruises zijn de Infinity Oceanview hut, een buitenhut met raam dat gedeeltelijk naar beneden schuift, en de balkonhut die uitkijkt op de promenade en/of zee. In totaal biedt de World Europa je 2.626 hutten. Overigens is dit, ter vergelijking, 205 hutten meer dan bijvoorbeeld de MSC Virtuosa die in 2021 in de vaart kwam.

Verschillen

Uiteraard is de MSC World Europa geheel nieuw, toch vind ik het aardig om even naar de kleurstelling te kijken: De kleurstelling van alle kamers op het schip is weer iets donkerder dan bijvoorbeeld de Virtuosa en Grandiosa: de kleur van het bureau is lichter, maar de trendkleur bruin vind je overal terug. De gordijnen en sierkussens zijn voorzien van een soort zebra motief, die je ook in de gangen terugvindt.

 

MSC Yacht Club: suites

In de MSC Yacht Club zijn vijf verschillende soorten suites (binnen (‘Interior’) Suite, de Deluxe Suite met balkon – met of zonder whirlpool, Royal Suite en de Owner’s Suite). De meer dan 130 Yacht Club suites liggen allen aan de voorkant van het schip op dek 15 en zijn alleen toegankelijk als je in de MSC Yacht Club verblijft. Het luxe schip-in-een-schip-concept is mooier en groter dan ooit, waarbij mij vooral de zeer ruime lichte lounge opvalt. De Swarovski trap leidt je vanaf de lounge naar het eigen restaurant waar je elk moment kunt binnenstappen voor ontbijt, lunch en diner. Ga je vervolgens weer een dek hoger dan kom je op de zonnedekken met een grill & bar op dek 21 en tal van zonnebedden op dek 22. Je vindt hier ook het zwembad en whirlpool. De cabana’s zijn een droom om in te verblijven: met wapperende gordijnen van de wind. Ik bekeek een MSC Yacht Club Deluxe Suite voor je: no. 19015. De Suite komt met butlerservice en tal van extra’s zoals een nespresso machine. De badkamer is ruim en voorzien van luxe badproducten van Bulgari. Goed om te weten is dat er in de MSC Yacht Club ook 8 binnenhutten beschikbaar zijn waar je dezelfde MSC Yacht Club service krijgt en gebruik maakt van alle faciliteiten. Verder zijn er 9 suites met twee verdiepingen waarvan 6 met een whirlpool, 4 hoeksuites – de Royal Suites en 2 Owner’s Suites. De meerderheid zijn de 130 Deluxe Suites (inclusief 1 voor mindervaliden).

Badkamers

Elke hut (binnen-, buiten- en balkonhut) heeft dezelfde standaard badkamer, tenzij anders door mij vermeld. Bij de wasbak is een ingebouwde zeep dispenser. Daar dichtbij is één glazen beker in een houder. Geheel aan de andere kant vind je twee plankjes om spulletjes op neer te zetten. Ook kan je aan de zijkant gemakkelijk een toilettas kwijt. Ten opzichte van andere klassen MSC schepen is deze indeling en ruimte een mooie verbetering. Wat je niet hebt bij deze rederij zijn overigens tissues of kleinere gastendoekjes.

In de douchecabine hangen de conditioner en shampoo in flacons voor je klaar. De douchekop kent twee standen en onder vind je een voetenrekje. Geheel aan de bovenkant heb je de mogelijkheid een waslijntje te spannen.

Aurea suites

In de Aurea categorie zijn 9 soorten beschikbaar, van buitenhut Aurea tot balkonhutten en allerlei soorten suites. Deze hutten hebben geen toegang tot de MSC Yacht Club, maar wel tot een eigen zonnedek en hebben onder andere een eigen restaurant Les Dunes bij de indoor World Galleria waar je zonder vaste zittingen kunt dineren.

Ik bekeek twee soorten hutten in de Aurea categorie: een Deluxe Suite Aurea met promenade/oceaan uitzicht (no. 16251), een Premium Suite Aurea op dek 14 (no. 14167) en de indrukwekkende Grand Suite Aurea op dek 16 (16253).

Deluxe Suite Aurea met promenade/oceaan uitzicht – no. 16251

De Deluxe Suite Aurea met uitzicht op de promenade en oceaan is een mooie ruime suite met als grootste pluspunt het grote balkon. Deze suites liggen aan het einde van de gang en kijken uit op de Promenade beneden je. Een klein minpuntje is er bij de allerhoogste suite (no. 16251) en dat zijn de LED lichten van de promenade die aan gaan zodra het donker wordt. Bij deze suite op dek 16 zit het licht letterlijk bovenop je balkon. Je hebt dan vrij veel licht daarvan op je balkon. Neem dus de suites die een of meerdere dekken lager liggen.

Premium Suite Aurea

De Premium Suite Aurea kan tot 6 gasten herbergen op maximaal 25 m2. De extra bedden bevinden zich op de sofa (wordt omgevormd tot 2 persoonsbed) en bij de ingang in het stapelbed. Vanwege de breedte van de suite is het balkon uiteraard ook wat breder.

De badkamer van deze suite heeft een bad en luxe badproducten van Bulgari.

Grand Suite Aurea met whirlpool

De Grand Suite Aurea met whirlpool is een plaatje om te zien. Deze hoeksuite van ongeveer 35 m2 ligt op een hoek aan de achterkant van het schip. Een groot balkon van 37 – 46 m2 loopt rondom. Je hebt een zeer ruime woonkamer en slaapkamer in één, een walk-in kast en een mooie badkamer. Op het balkon staan de whirlpool, ligbedden en zitjes.

Aurea zonnedek

Het zonnedek dat speciaal voor Aurea gasten (die een Aurea Suite geboekt hebben) gereserveerd is, heet Top 20, omdat deze op dek 20 ligt. Je vindt er zitplaatsen, veel zonnebedden en 2 zeer grote whirlpools aan de zijkanten met fantastisch uitzicht.

Balkonhutten

Balkonhutten zijn er in diverse soorten, waar het verschil vooral zit in de uitzichten die je hebt vanaf je balkon: zicht op de zee, de promenade (nieuw!) of gedeeltelijk zicht. Wij pakken de meest voorkomende er voor je uit:

Zicht op zee met de Deluxe balkonhut

Het meest voorkomende kamertype op de MSC World Europa is de Deluxe balkonhut. Deze zijn er in verschillende varianten vanaf 19 vierkante meter. Overigens kan óf het bankje óf het bed het dichtst bij het balkon staan.

De sofa kan in sommige hutten omgebouwd worden tot sofabed. In de hut is een bureau aanwezig met daaronder een koelkastje met (te betalen) drankjes. Het bureau heeft een drietal lades, met een kluisje in de middelste lade. Bij dit bureau bevinden zich twee Europese – en twee Amerikaanse stopcontacten en twee usb-poorten.

De kledingkast heeft een hanggedeelte en een aantal planken en twee lades. De opbergruimte is dus beperkt tot deze kast. In de badkamer zijn nog wel 2 plankjes om je toiletspulletjes neer te leggen. Het balkon heeft een voetenbankje en twee stoelen.

Grotere balkons zijn zo her en der gelegen. Vooral dek 9 midscheeps heeft een aantal diepe balkons.

Ik wil je wel een tip meegeven als je een zonaanbidder bent: vermijd zeker de bovenste 2 dekken die in een inham gelegen zijn, midscheeps. De schaduw van het overhangende dek daarboven, hangt volledig over deze balkons. Je hebt vrijwel geen zon.

Balkonhut met zicht op de promenade

Ook nieuw zijn de balkonhutten die uitkijken op de promenade. Ze hebben een verrassend ruime indeling ondanks hun 16 m2 en zijn breder opgezet dan reguliere balkonhutten. De balkons zijn uiteraard ook breed en hebben, afhankelijk van je locatie, een uitzicht op promenade en/of meer bij de achterkant een uitzicht op de zee. Hier zie je hut nr. 16243. Deze hutten zijn voor maximaal 2 personen.

 

Buitenhutten: verrassingen

Nieuw bij de buitenhutten zijn de Infinite Ocean View hutten. Deze Infinite hutten hebben als groot voordeel dat zij een raam hebben over de gehele breedte van de hut, die van boven tot ongeveer halverwege naar beneden geschoven kan worden. Het schip kent verder weinig traditionele buitenhutten.

Infinite Ocean View

Op de dekken 10,11 ,12 en 14 (er is geen dek 13!) liggen op het voorgedeelte van het schip de Infinite Ocean View hutten aan stuurboord en bakboord, beide zijden dus van het schip. De 170 hutten – voor tot 4 personen – zijn verrassend ruim en een goedkoper alternatief voor een balkonhut. De kleuren in de hut zijn aangenaam groen. Opvallend is het vloergedeelte: vloerbedekking bij het bed en vervolgens vanaf de open kast een soort linoleum. Het bovenste gedeelte van het raam kan open door middel van een knop bij het bureau.

De badkamer van deze hut is overigens anders ingericht: bij binnenkomst zit links de wasbak in plaats van dat je er tegen aan loopt.

Ocean View voor 1 persoon

Uiteraard zijn er ook de ‘gewone’ buitenhutten – de Deluxe Ocean View hutten geheten – met bijvoorbeeld een groot raam.

Alleenreizenden kunnen in de Studio Ocean View, een fijne kleinere hut, met rond raam en alle faciliteiten die andere hutten ook hebben. Hieronder zie je 14009.

 

Binnenhut

De binnenhutten bestaan uit de reguliere binnenhutten, mindervalide binnenhutten en de binnenhutten voor 1 persoon. De meer dan 800 binnenhutten bevinden zich in het binnenste van het schip, verdeeld over alle dekken. Doordat de MSC World Europa zo’n 47 meter breed is, kunnen op bepaalde dekken 2 gangen met binnenhutten extra gecreëerd worden. De reguliere binnenhut is 15 vierkante meter en biedt plek tot 4 personen. Deze binnenhut voelt behoorlijk ruim aan. Er is een krukje om te zitten en een soort van tafeltje, beide onder het bureau. Daarnaast is er een extra stoel. Standaardinrichting van de binnenhut bestaat ook weer uit een bureau met tal van stopcontacten (2 Europees), usb poorten bij de nachtlampjes, een minibar tegen betaling en een kluisje in de kledingkast.  Je ziet hieronder foto’s van nr. 14109.

Binnenhut voor mindervaliden

Op de World Europa had ik ook de mogelijkheid om een binnenhut voor mindervaliden te bekijken. Het bedienscherm voor de airconditioning zit lager. Daarnaast heeft de kledingkast een tweede hangrek halverwege het hanggedeelte. Hieronder zie je nr. 14113 De badkamer is aangepast en is vrijwel drempelloos te bereiken. Beugels zijn door de gehele badkamer opgehangen.

Binnenhut voor 1 persoon

De MSC World Europa heeft 22 binnenhutten van 11 of 12 m2 die bestemd zijn voor 1 persoon. Het bed is een Frans bed, ofwel 1,40 breed. Je hebt in deze hut dezelfde faciliteiten als alle andere hutten, zoals minibar en reguliere badkamer. Onder de spiegel op het bureau zijn voldoende (2 Europese) aansluitingen. Een usb aansluiting zit ook hier bij het nachtlampje. De foto’s tonen je nr. 14001.

 Lees ook:

Wil jij met MSC World Europa varen? Vraag een gratis offerte aan bij:

MSC Cruises Cruise Online Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)