Cruisereiziger
Eten en drinkenNieuwe cruiseschepenReisverslag

De mooiste 8 bars en restaurants waar je moet zijn op MSC World Europa

Miriam was op uitnodiging 5 dagen aan boord van MSC World Europa van MSC Cruises om de doopceremonie mee te maken en het gloednieuwe schip te verkennen. In dit derde deel van de reportage laat ik je graag de mooiste plekjes aan boord zien waar je een heerlijk drankje kunt halen of kunt eten!

De nieuwe MSC World Europa omvat meer dan 30 bars en restaurants, die soms inbegrepen in de prijs zijn en anderen waarvoor je een toeslag betaalt. Ik zet hier graag mijn favorieten:

1. Raj Polo Teahouse

Het Raj Polo Tea House doet voor de eerste keer haar intrede op een cruiseschip van MSC. En hoe! Het theehuis ligt aan de binnen promenade en neemt je mee terug in de tijd naar India van rond de eeuwwisseling. Indiase en Engelse theetradities komen samen in een prachtig ingericht theehuis waar je ook buiten kunt zitten. Op het menu staan tal van soorten thee met de beste theeblaadjes, in combinatie met een hightea, of een thee experience met champagne of cocktails. Thee is beschikbaar vanaf €6.

2. Koffie Emporium

Op de buitenpromenade ligt koffiehuis Coffee Emporium met een buitenterras en binnen. Kies uit enkele van ‘s werelds beste koffiebonen, waaronder een melange die aan boord is gebrand en Rainforest Alliance Certified Lavazza Tierra for Planet. Lavazza, een van ‘s werelds toonaangevende koffiebranders, ontwikkelde een zeer speciale MSC-signature branding, die ook mee naar huis kan worden genomen. Van al deze speciale koffiesoorten geniet je in het café binnen of op het buitenterras. Ook als je geen koffie drinkt, loop zeker even naar binnen om de koffiebrand installatie te bekijken en de diverse soorten koffiebonen te ruiken (toeslag).

3. Hola! Taco’s & Cantina

Een favoriet van mij: Hola! vindt je op de nieuwste generatie schepen bij MSC Cruises. De Hola! aan boord van MSC World Europa is wel kleiner dan bij bijvoorbeeld de MSC Virtuosa en MSC Grandiosa, maar is kleurrijker dan ooit ingericht. Wat een feest om hier je taco’s en nacho’s en heerlijke Mexicaanse lekkernijen te eten. Je kunt ook alleen een bakje nacho’s halen bij de afhaalcounter met uiteraard guacemole en gesmolten kaas. Voor dit specialiteitenrestaurant betaal je een toeslag, maar zeker de moeite waard als je van Zuid-Amerikaans eten houdt.

4. Masters of the Sea

De Engelse pub Masters of the Sea is op MSC World Europa wederom zeer geslaagd: je vindt hier een tweelaagse pub met tal van gezellige zitjes. Bovendien kan je hier de zelfgebrouwen bier van de rederij proeven, de Oceanic biertjes. Uiteraard kan je ook even meekijken met de meesterbrouwers wanneer ze bezig zijn met het maken van de bieren, met ontzilt zeewater, in de grote ketels. De Italiaanse meesterbrouwer Teo Musso begeleidt het bier maken in de microbrouwerij.

Ga je hier met de trap naar boven dan komt je in The Gin Project, een bar waar de beste 70 gins en cocktails terug te vinden zijn.

5. Elixir – Mixology Bar

De Elixir Mixology Bar is een fijne kleine bar waar je de meest toffe cocktails kunt bestellen. ‘s Avonds is er een DJ voor een lounge achtige ervaring en bij mooi weer kun je buiten plaatsnemen in de heerlijke loungebanken.

6. Fizz

Smaakvol rustig ingericht is de Champagne Bar Fizz. Waar op andere schepen deze locatie altijd wel erg modern was, zie je op de MSC World Europa leuke zitjes en te genieten van je bubbels!

7. Chef’s Garden Kitchen

Nieuw aan boord is de Chef’s Garden Kitchen, waar pure seizoensgebonden producten op het menu staan. Achter in het restaurant wordt middels een hydrocultuur (grote kasten met klimaat)allerlei kruiden en microgroenten gekweekt. MSC Cruises zocht voor dit restaurant de samenwerking met de Zweedse kok Niklas Ekstedt. Zijn creaties worden in de open keuken bereid. Tot de hoogtepunten op het menu behoren ceviche van sint-jakobsschelp, ingelegde koolrabi, rode bosbessen en grapefruit of als hoofdgerecht gebakken langoustinestaartjes, wortels, vingerlimoen en geïnfuseerde bouillon, met ter afronding een dessert van meringue, witte chocolade en verbena.

8. La Pescaderia

Een zeer geslaagd restaurant vind ik La Pescaderia op de buitenpromenade. De sfeer van de Noordzeekust en de Nederlandse viswinkel zie je terugkomen in dit restaurant dat vol ligt met verse vis. Je kunt er je vis uitkiezen of iets to-go (gefrituurd in een zakje) nemen in het winkeltje er naast. Het restaurant bereidt traditionele vis- en schaaldiergerechten, aangevuld met een verscheidenheid aan mediterrane hapjes (‘mezze’). Erg leuk vind ik dat je buiten op het terras kunt zitten, maar ook op het dakterras dat zich bovenop dit restaurant bevindt. Bovendien kan je even lekker mensen kijken die flaneren over de promenade.

En verder ….

Uiteraard heeft de MSC World Europa een groot aantal restaurants en gelegenheden die inclusief in de prijs zijn. Graag noem ik hier de 5 hoofdrestaurants waar je elke avond een vaste tafel krijgt toegewezen: Hexagon, Esagono, Bubbles, La Foglia en Dunes (voor Aurea hutten). Ook inbegrepen zijn de twee buffetrestaurants op dek 18 en dek 19, Il Mercato en het iets kleinere La Brasserie buffet. De beide restaurants doen gezellig aan en veel minder massaal dan op de andere nieuwste schepen van MSC.

Als laatste buffetrestaurant is op de binnenpromenade Pizza & Burger ontstaan waar je onder andere Amerikaanse klassiekers kunt eten. Vooral met kinderen is dit geslaagd: zo her en der staan oude spelautomaten zoals pacman, waar ze (gratis) op kunnen spelen. Ik vond vooral de Mexicaanse- en pizza afdeling aardig: makkelijk te pakken en mee te nemen.

Ook de klassieke specialiteitenrestaurants zoals de Kaito Teppanyaki & Sushi Bar, en Butcher’s Cut zijn op de MSC World Europa weer neergestreken. Ook hier bij Butcher’s Cut een iets mooie kleinere ruimte dan op de vorige schepen, waardoor het intiemer dineren is.

 Lees ook:

Wil jij met MSC World Europa varen? Vraag een gratis offerte aan bij:

MSC Cruises Cruise Online Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)