Disney Cruise Line bevestigt aankoop cruiseschip Global Dream

Disney Cruise Line heeft de aankoop bevestigd van het nog niet voltooide nieuwe cruiseschip Global Dream. Het schip dat momenteel bij de Duitse scheepswerf MV Werften ligt, was oorspronkelijk in aanbouw voor de inmiddels ter ziele gegane Aziatische cruisemaatschappij Dream Cruises. Het is voor ongeveer 75% compleet. Disney is in zee gegaan met scheepsbouwer Meyer Werft om het schip, dat plek biedt aan maximaal 6.000 passagiers, te voltooien in Wismar. Het krijgt een nieuwe naam en zal naar verwachting in 2025 in de vaart komen.

“Onze cruiseschepen geven ons de unieke kans om de Disney-magie naar fans te brengen, waar ze ook zijn, en de toevoeging van dit schip zal een Disney Cruise Line-vakantie toegankelijk maken voor meer gezinnen dan ooit tevoren”, aldus Josh D’Amaro, voorzitter van Disney Parks, Experiences and Products. Naast dit schip zal de rederij in 2024 en 2025 nog twee geplande nieuwe cruiseschepen in ontvangst nemen.

De nieuwe aanwinst (brutotonnage van 208.000) zal buiten de Verenigde Staten worden gestationeerd. Naar verwachting zal het schip worden aangedreven door groene methanol, een van de brandstoffen met de laagste emissie die beschikbaar is. De buitenkant zal worden versierd in de iconische, op Mickey Mouse geïnspireerde kleuren van de vloot, compleet met kenmerkende rode trechters.

Wil jij cruisen met Disney Cruise Line? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel

Hoe is het cruisen bij Disney Cruise Line? Bekijk het op ons Youtube kanaal.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *