Cruisereiziger
Bouw

Video: Installatie van gigantische koepel op de AquaDome van Icon of the Seas

Royal Caribbean International heeft een video gelanceerd waarin te zien is hoe in de bouw van het toekomstig grootste cruiseschip ter wereld, Icon of the Seas, het hoogste punt wordt bereikt. 1 van de 8 buurten aan boord, AquaDome, krijgt vorm met de installatie van een absolute eyecatcher, een koepel van 363.000 kilogram, op de scheepswerf van Meyer Turku in het Finse Turku. Het duurde meer dan 80 uur, een record, om de grootste constructie van glas en staal ooit op een cruiseschip te tillen. Het gevaarte is 25 meter lang en 50 meter breed.

De koepel zal de horizon van cruisereizigers verbreden met 220 graden, met fantastisch uitzicht op de oceaan en voorbijtrekkende landschappen. De transformationele AquaDome zal overdag een rustige oase zijn en ‘s nachts een levendige hotspot, met de kenmerkende aquashows in het AquaTheater, nieuwe restaurants, bars, lounges en nachtleven.

Wil jij cruisen op de toekomstige Icon of the Seas? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!