Cruisereiziger
Doop

MSC World Europa gedoopt tijdens spectaculaire naamgevingsceremonie in Doha

Het nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises, MSC World Europa, is zondagavond officieel gedoopt in Doha door Sheikha Hind bint Hamad al Thani, CEO en vice voorzitter van Qatar Foundation. Qatar is de thuishaven van het eerste LNG-schip in de vloot van de Italiaanse cruisemaatschappij komende winter. Ze zal na het WK Voetbal, waarbij ze zal fungeren als hotelschip, haar eerste seizoen doorbrengen in het Midden-Oosten met cruises van 7 nachten naar o.a. Dubai, Abu Dhabi, Sir Bani Yas Island en Dammam, Saoedi-Arabië. Eind maart trekt het eerste schip in The World-klasse naar de Middellandse Zee.

De doopfestiviteiten vonden plaats op de kade bij de nieuwe Grand Cruise Terminal met de prachtig verlichte MSC World Europa op de achtergrond. Gasten uit de hele wereld waren uitgenodigd, waaronder Cruisereiziger Miriam. Komiek Hamad Al Amari fungeerde als ceremoniemeester en gaf achtereenvolgend Pierfrancesco Vago, Excecutive Chairman van MSC Cruises en Akbar Al Baker, CEO van Qatar Airways en Chairman van Qatar Tourism het woord. Ze spraken over de gezamenlijke inzet om het internationale toerisme in Qatar en de bredere regio van het Midden-Oosten, waar MSC Cruises merkleider is, te ondersteunen.

Aansluitend was het podium voor een jeugdkoor uit Doha, die 2 liederen ten gehore brachten. Meer sprekers volgden met o.a. Daniele Picco, Director of MSC Foundation die sprak over de vele filantropische initiatieven van de MSC Group. Haar verhaal werd ondersteund door indrukwekkende videoprojecties op de romp van het schip. Voor het goede doel, werd bovendien een veiling aangekondigd van 7 kunstwerken, met afbeeldingen van de videoprojecties.

Het spektakel werd vervolgd met een jaren ’30 show van de productiecast van MSC World Europa over de verkenning van de wereld en een spetterende grote droneshow waarbij 600 drones voor kunst zorgden in de lucht.

Het was de perfecte opmaat voor een groots optreden van de internationale singer-songwriter Matteo Bocelli, die 3 van zijn songs vertolkte. Na de traditionele officiersparade, dit keer ook met personeel van sponsor Qatar Airways, waarbij de bemanning werd geëerd was het tijd voor het moment suprême, de doop van het meest innovatieve cruiseschip van MSC Cruises. Dat gebeurde dit keer niet door actrice Sophia Loren, maar door Sheikha Hind bint Hamad al Thani. Zij knipte een lint door waardoor een champagnefles succesvol tegen de boeg kapot werd geslagen. Dit werd gevierd met een spectaculair vuurwerkshow tegen de skyline van Doha. De gedenkwaardige avond werd afgesloten met een galadiner aan boord.

 Lees ook:

Wil jij met MSC World Europa varen? Vraag een gratis offerte aan bij:

Cruise Online Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)