Cruisereiziger
Samenwerking

Holland America Line lanceert Limited Edition 150-jarig jubileum bier

Voor het 150-jarig jubileum introduceert Holland America Line een limited-edition Pilsner-bier – HAL Pils – gebrouwen in samenwerking met Pike Brewing uit Seattle. Het speciale jubileumbier is verkrijgbaar aan boord van alle schepen van de cruisemaatschappij. Holland America Line koos voor samenwerking met de in Seattle gevestigde brouwerij vanwege het Amerikaanse hoofdkantoor van HAL dat ook in Seattle is gevestigd. Hiermee eert het de positie als Seattle’s Hometown Cruise Line.

Er werd gekozen voor een Pilsner vanwege zijn klassieke Europese stijl en hernieuwde populariteit in de ambachtelijke brouwwereld. HAL Pils is een pittig, helder en verfrissend hoppig brouwsel met bloemige en lichte meloenaroma’s, een stevige en droge afdronk. Het is gebrouwen met Mosaic Hop, een iconische hop afkomstig uit de Yakima Valley in de staat Washington.

“Een special Limited Edition-brouwsel in een prachtig verzamelblik is de perfecte manier om ons 150-jarig jubileum te vieren”, zegt Anthony Stice, vicepresident food- en beverage van Holland America Line. “Door te kiezen voor een klassieke bierstijl zoals een Pilsner die op dit moment erg populair is in de ambachtelijke bierwereld eren we ons verleden en vieren we ons heden. Het is een verfrissend en fris bier en onze gasten gaan echt genieten van deze exclusieve Limited Edition.”

Het herdenkingsblik is versierd met de iconische Jan van Beers-poster uit 1898 met daarop een vrouw in een zee blauwe jurk en een gestreepte, witte hoed die de schoorsteenpijpen weerspiegelt van het Holland America Line-stoomschip dat ze boven haar hoofd houdt. Holland America Line gaf het label een twist door het huidige logo van het bedrijf toe te voegen en het vernieuwde kleurenschema.

HAL Pils is vanaf januari 2023 in alle bars en lounges op de hele vloot verkrijgbaar. Six packs van het jubileum bier zullen ook te koop zijn in de winkels aan boord van  de Hal-schepen.

Heb jij interesse om te cruisen met Holland America Line? Vraag een gratis offerte aan bij:

ANWBCaptain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!