Fotoreportage: Lachende AIDAdiva in zonnig Rotterdam

Op dinsdag 16 april lag cruiseschip AIDAdiva in Rotterdam. Onderweg van een lange tocht vanuit de Dominicaanse Republiek via de Canarische Eilanden naar Hamburg. Dit zomerseizoen zal deze dame wekelijks cruises maken vanuit het Duitse Warnemünde naar de Oostzee en de Noorse Fjorden.  Cruisereiziger Miriam was aan boord om de laatste nieuwtjes te horen van branche organisatie Clia.

Allereerst even wat feitjes over de AIDAdiva. Ze is in 2007 bij de vloot gekomen als eerste nieuwe cruiseschip in de Sphinx klasse. Later volgden nog de AIDAbella en AIDAluna in de jaren 2008 respectievelijk 2009. De AIDAdiva is met haar 12 jaar al een iets ouder schip en was destijds het eerste schip met een Theatrium met grote glazen wanden aan de zijkant van het schip. Dit jaar zal ze overigens het dok ingaan net als haar zusterschepen voor onderhoud en wat vernieuwingen.

Theatrium

Het eerder genoemde Theatrium is het bonzende hart van het schip. Rondom 3 dekken liggen hier alle faciliteiten verspreid; de fitness, excursiecentrum, Vinotheek en bars. De meest favoriete plekken zijn de stervormige AIDAbar en de daarvoor liggende AIDAlounge met uitzicht op de voorkant van het schip.

 

Restaurants

Op de AIDAdiva is het aantal restaurants overzichtelijk: er zijn drie buffetrestaurants en specialiteitenrestaurants Buffalo Steakhouse en fine dining Rossini waar je voor een meerprijs van €34,90 een zesgangendiner voorgeschoteld krijgt.

Achter de schermen

Een uniek kijkje achter de schermen kreeg ik bij de proviandruimtes. Alles wat op het schip aan voeding nodig is, vind je daar: eieren, kaas, drankjes en onder andere de wijnvoorraad voor de specialiteitenrestaurants.

Ontspanning

Vermaak vind je op verschillende plekken: uiteraard zijn er bovendek een aantal heerlijke plekken om af te koelen op een warme dag. Verschillende zwembaden, bars en sportvelden heb je buiten. ‘s Avonds is de discotheek Anytime Bar open die je via een futuristische tunnel betreedt.

Cruises op de AIDAdiva zijn verkrijgbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)