AIDAluna met nieuw restaurant Almhütte terug uit droogdok

Het cruiseschip AIDAluna van de Duitse cruisemaatschappij AIDA Cruises is dinsdag teruggekeerd in de vaart na een droogdokperiode van een kleine 2 weken bij Blohm Voss in Hamburg. Aan boord zijn talloze vernieuwingen doorgevoerd evenals diverse technische verbeteringen.

Een nieuwe attractie op de AIDAluna is het restaurant Almhütte met traditionele muziek en lekkernijen uit het Alpengebied. Passagiers kunnen naast ‘brotzeit’, varkensvlees en kaas spaetzle ook genieten van vers getapt bier. Het eten en de service aan tafel zijn bij de prijs inbegrepen. Voor drankjes moet wel apart worden betaald.

Het vernieuwde AIDAluna Shopping Welt, het winkelgedeelte, beschikt over een fris en innovatief design. Met 400 m² aan winkeloppervlakte zal er een nog breder assortiment beschikbaar zijn, met de nieuwste trends en hippe merken vanuit de gehele wereld.

Verder zijn de hutten gemoderniseerd, net als enkele openbare ruimtes. Daarnaast zijn ook de SPA, de restaurants en bars in een nieuw jasje gestoken. In de nieuwe Fijifilm Wonder Photo Shop is het mogelijk om al je foto’s te bewerken, af te drukken of naar familie thuis te sturen.

Naast de werkzaamheden in de openbare ruimtes is de tijd in droogdok ook gebruikt om de technische voorwaarden te creëren voor het gebruik van walstroom. Verder vond er het geplande onderhoud aan de stabilisatoren, boeg- en hekschroef, revisie van de stuurinrichting en inspectie en modernisering van het elektrisch aandrijfsysteem plaats. Tot slot kreeg ook de kusmond op de boeg een nieuw likje verf.

De AIDAluna start vanaf dinsdag met korte trips vanuit Hamburg. Vanaf mei staan de routes ‘Hoogtepunten van de poolcirkel’en ‘Baltics en Scandinavië’ vanuit Kiel op het programma.

Cruises op de AIDAluna zijn verkrijgbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUI

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!