Twee riviercruiseschepen in botsing in Rotterdam

In Rotterdam is dinsdag rond kwart voor 12, riviercruiseschip MS Alina van Phoenix Reisen bij het keren tegen de Viking Skadi van Viking Cruises aangevaren. Er vielen behoorlijk wat gewonden op de Alina toen zij met de achterzijde het Viking riviercruiseschip raakte. Het ongeval vond plaats nabij de Oosterkade op de Nieuwe Maas.

Op het MS Alina waren 200 mensen aanwezig. Daar zijn ook de gewonden gevallen. Zeven passagiers zijn zwaar gewond geraakt en hebben botbreuken of rugklachten opgelopen. Elf andere passagiers hadden lichte verwondingen. Op de Viking Skadi waren geen passagiers meer aan boord, alleen personeel.

De Viking Skadi vaart voornamelijk met Engelstalige passagiers voor Viking Cruises. De Alina cruist met Duitstalige gasten voor Phoenix Reisen. De achterkant van de Alina schijnt behoorlijk gehavend en het is nog niet duidelijk of zij morgen doorvaart naar Gent en vervolgens terug naar Keulen. Aan de achterkant van de Alina bevindt zich een klein restaurant en een verandah.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.