Cruisereiziger

Warnemunde

Terug naar Bestemmingen – Duitsland

Aanlegplaats

Cruiseschepen meren aan nabij het station van Warnemünde en het kleine centrum van het stadje. De cruiseterminal kan twee schepen herbergen. Elders, in de industriële haven, is ook plek voor cruiseschepen.

Afstand naar het centrum

Warnemünde centrum is binnen tien minuten te bereiken; richting het station lopen (sporen aan je linkerhand houden) en linksaf de voetgangerstunnel onderdoor. Vervolgens rechtdoor over de brug en langs de haven naar de vuurtoren lopen. Rostock ligt op 20 minuten met de trein (S-Bahn). Elke trein vanaf Warnemünde gaat naar Rostock. Een enkeltje kost ca. €2,30. (stand 2019)

Wat is er te zien in Warnemünde en Rostock?

Warnemünde is een typisch Duitse badplaats. Een mooi wit breed strand met vele rieten korven staat tot je beschikking om te zonnebaden in de zomer. De vuurtoren (1898) met het nieuwe architectonische gebouw ernaast vormt het einde van de boulevard. Aan de haven richting het strand staan oude vissershuizen die inmiddels allemaal omgevormd zijn tot winkeltjes en visrestaurants. Vanuit de haven worden vele havenrondvaarten gehouden. Een tip is ook het Marine Science Center waar zeehonden bestudeerd worden. Je bereikt dit bezoekerscentrum door de veerpont te nemen.

De hanzestad Rostock is een lieflijke stad die al in 1218 stadsrechten kreeg. Vier grote kerken, een oud Raadhuis, huizen met mooie gevels en de ligging aan de Warnow maken het een stad om een middagje doorheen te lopen.

Bekijk hier welke leuke excursies er zijn:

 

 

Voor meer info over de twee plaatsen ga je naar de toeristische dienst van Rostock.

Lees wat Cruisereiziger heeft gedaan in Warnemünde: Blogverslag Eurodam.

 

Bekijk welke cruises naar Warnemünde gaan:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Lees het laatste cruisenieuws over Warnemünde

Terug naar Bestemmingen – Duitsland