Cruisereiziger
AanmerenBestemmingenReisverslag

Cruiseverslag dag 4: MS Eurodam in Warnemunde

Cruisereiziger vaart 8 dagen mee met het MS Eurodam op uitnodiging van Holland America Line. Na het inschepen in Helsinki gaat de reis naar Tallinn, Warnemunde, Kiel (Duitsland), Gothenburg en twee dagen in Kopenhagen.

040 Eurodam WarnemundeAl heel vroeg komen we aan in Warnemunde. Terwijl ik nog lig te slapen, meert het schip aan. De vroege vogels onder ons, kunnen op deze dag een excursie maken naar Berlijn! Aangezien het ca. drie uur heen en dus ook terug is, blijven we vandaag tot tien uur vanavond in deze schattige Duitse badplaats. Dat betekent ook, dat als je niet naar Berlijn gaat, er meer dan genoeg tijd is voor eigen plannen.

Een paar dagen geleden had ik een spa behandeling, een kruidenmassage, geboekt. Vandaag is het zover en mag ik gaan genieten daarvan. In een serene omgeving met achtergrondmuziek boetseert Almira mijn spieren lekker door. Ze gebruikt daarbij een verwarmde bol met daarin kruiden, waarmee de spieren opgewarmd worden. Erg ontspannend. Nadien zwem ik nog wat in de afgeschermde hydropool, een verwarmd zwembad alleen voor spa-gasten. Een aanrader, zeker met de heerlijke ligbedden van de daarnaast gelegen thermal suite. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze faciliteiten altijd fantastisch vind, zeker bij wat regenachtige dagen op zee. Let zeker op de spa-aanbiedingen op havendagen; dan zijn de behandelingen aanmerkelijk goedkoper. Bij de spa ligt ook de uitgebreide fitnesszaal met prachtig uitzicht. Die laat ik even voor wat het is.

043 Eurodam WarnemundeWarnemunde roept me! Na de wrap lunch met tortilla chips en guacemole, stap ik van mijn luxe drijvende hotel af om het stadje te verkennen. Met de ferry steek ik eerst het water over naar een ander deel van Warnemunde.

044 Eurodam Warnemunde

Een zeehonden-centrum ligt aan de rand van de jachthaven en is binnen 15 minuten wandelen te bereiken. Het wetenschappelijk centrum is feitelijk een schip met daaromheen een omheining waarin 9 dieren leven. 046 Eurodam WarnemundeNa een uur wandel ik terug naar de ferry en is mijn doel het strand! Dit is een typisch Duits strand met vele Strandkorven die je kunt huren voor een dagje. De zon wil niet meer zijn best doen en bij de boulevard kijk ik rond bij de oude vuurtoren en de “Teepott” (de theepot) waarin (souvenir)winkels en cafe’s gevestigd zijn.

048 Eurodam WarnemundeBij het teruglopen naar het schip, vaart cruiseschip Arcadia (P&O Cruises) voorbij die stipt om 17:00 vertrekt. Verderop ligt ook de Seabourn Legend, die zoals later blijkt, zelfs later dan 22:00 uur aan de kade blijft.

Terug op het MS Eurodam breekt het Duitse Bierfest los bij het Lidozwembad. Een Duitse band, feestelijke Duitse vlaggen, een aantal lange tafels en Bratwurst en Bier maken het nog lang onrustig op het schip.

Om 22:00 nemen we afscheid van Warnemunde en … de stad neemt ook afscheid van ons!

Lees ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Cruiseverslag dag 4: MS Eurodam in Warnemunde

  • Wat hebben jullie genoten zeg!, Echt een compliment voor de bemanning van de Eurodam.
    En alles ziet er zo mooi uit, fijn dat ook wij een klein beetje hebben mogen meegenieten van deze reis.

Reacties zijn gesloten.