Cruisereiziger
Reisverslag

Cruiseverslag dag 6: MS Eurodam in Gothenburg

Cruisereiziger vaart 8 dagen mee met het MS Eurodam op uitnodiging van Holland America Line. Na het inschepen in Helsinki gaat de reis naar Tallinn, Warnemunde, Kiel (Duitsland), Gothenburg en twee dagen in Kopenhagen.

image

Wanneer ik de gordijnen opendoe, is het eerste dat ik zie, een aantal Zweedse rode houten huisjes bij een kleine haven. Als ik ze beter bekijk, zijn het eerder opslag schuurtjes dan huizen. Ik eet het ontbijt op het balkon en geniet van de bedrijvigheid om het schip op zijn juiste plaats te krijgen en hoe de trossen worden vastgemaakt.

image

Er is vrij veel wind aan de kade en daarom neem ik ook een warm vest mee. uiteindelijk blijkt dat de wind in de stad vrijwel weg is en het die dag zeker rond 25C wordt. Naast de kade ligt het Volvomuseum en direct vallen me ook de Volvo kantoren op in het gebied waar we aangemeerd zijn. Dit is het domein van Volvo 🙂

Met de shuttlebussen worden we gratis naar het centrum van Gothenburg gebracht. Midden op een groot plein overvallen ons direct de dames van de hop-on-hop-off tours. Ze geven ons brochures voor een treintje, bus en/of een boottocht. Deze dag besluit ik de boottocht te doen. Een goed besluit met het prachtige weer!

image

De platte boot brengt me naar vier verschillende stops, zoals een vismarkt in een gebouw dat er uitziet als een kerk (maar is het niet!), een prachtig park met onder andere een palmenhuis en rozentuin en een stop bij een groot winkelcentrum. De Zweedse mensen zijn allemaal erg vriendelijk en er is een kalme sfeer in de stad.

image

Een uur eerder dan het geplande All Aboard – tijdstip (half vijf) ben ik op het schip terug. Het wordt overigens nog even spannend omdat om tien voor vijf de laatste twee mensen in een taxi aangescheurd komen. Het verhaal van deze cruise is dat in de stad Tallinn inderdaad twee (andere, hoop ik) passagiers te laat waren. Zij werden op de kade opgevangen en kwamen bij de eerstvolgende havenstop terug aan boord.
In de avond genieten we met z’n allen van de Surf & Turf in de Rembrand Dining Room, het hoofdrestaurant. Het keuken en service personeel neemt deze avond afscheid met een ronde door het restaurant en er mag gezwaaid worden met de servetten.

image

De laatste en derde show wordt deze avond ten gehore gebracht: Ever After. Wat een frisse en sprookjesachtige show! Drie sprookjes worden elk op een moderne manier uitgebeeld met de popsongs van de afgelopen jaren. De decors zijn fabelachtig. Cruisedirector J.T. vertelde ons eerder deze week dat deze relatief nieuwe shows pas vorig jaar december op het schip zijn neergezet. Ik heb in ieder geval genoten van Ever After!

image

Ik had eerder beloofd om nog wat meer aan jullie te laten zien van Taste of De Librije. Hierbij een aantal fantastische gerechten die op onze tafel voorbij kwamen. De Taste of De Librije was in deze week cruisen werkelijk de meest culinaire ervaring die ik had. Boek dus zeker deze avond op het MS Eurodam of het MS Rotterdam. Nederlanders waarderen de avond enorm, zo vertelde restaurantmanager Martijn van de Pinnacle Grill. Daarna kan ik in ieder geval toevoegen dat ook mijn (voornamelijk) Amerikaanse reisgenoten zeer onder de indruk waren.

Lees ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)