Cruisereiziger
AanmerenBestemmingenReisverslag

Cruiseverslag dag 3: MS Eurodam op zee richting Warnemunde

Cruisereiziger vaart 8 dagen mee met het MS Eurodam op uitnodiging van Holland America Line. Na het inschepen in Helsinki gaat de reis naar Tallinn, Warnemunde, Kiel (Duitsland), Gothenburg en twee dagen in Kopenhagen.

030 Eurodam op zeeWat gaat de tijd snel als je het naar je zin hebt! De eerste en laatste zeedag komt er aan voor mij. Wat doe je op zo’n zeedag? Vooral wat je zelf wilt! De dag begon ik met een rustig ontbijt van het lido op het achterdek. Daar is altijd wel een tafeltje te vinden voor een goed ochtendbegin. De zwemmers waren in ieder geval nog niet massaal aanwezig.

032 Eurodam op zee

Wel vroeg druk was het bij de koopjeshoek! Grappig om daar even doorheen te struinen en voor weinig geld een leuk Dam-t-shirt te halen of snuisterijen. Bij de receptie had ik dag ervoor al een ander t-shirt ontvangen na een donatie: een ‘On deck for a cause’ shirt waarmee ik een rondje van vijf kilometer ga lopen voor het goede doel. Holland America Line steunt daarmee zes national kankerbestrijdings organisaties (waaronder ook KWF). Doen dus als je meevaart op een HAL schip!

We hadden een kleine bries, felle zon en hoge temperaturen, zodat velen op de buitendekken te vinden waren. Gelukkig had ik zo een zonbedje te pakken (meer dan genoeg aanwezig!) en liet ik me een uurtje door de zon verwennen. Voor de liefhebbers is het mogelijk om een cabana te huren, of bij het lidozwembad (met uitschuifbaar dak) of op een dek hoger. Een tip voor een echt zonnige dag en je echt verwend wilt worden 🙂

De lunch werd een hamburger van de Dive-In bij het lido zwembad. Voorheen was dit de plek waar je ook Nederlandse kaassouflé9s kon krijgen. De Dive-In is nu alleen voor allerlei soorten hamburgers, waarvan de Back-Flip kiphamburger erg lekker was.

031 Eurodam op zee
De rest van de dag kon ik nog overal aan mee doen: Dancing with the Stars met de Eurodam-dansers, naar het Culinary Art Center voor een les om fruitschalen op te maken of in het Explorations Cafe wat puzzelen, spellen spelen of een seminar volgen. Of toch maar naar de Indonesische Thee ceremonie in het hoofdrestaurant Rembrandt? Uiteindelijk ben ik naar hetvragenuurtje van kapitein Emiel de Vries, hoteldirector Charles Verwaal en cruisedirector J.T geweest. Wat een mooie jobs! Ze werken enorm hard voor om het gehele schip up and running te houden; dagelijks overleggen met de Staff Captain, routes uitstippelen, rekening houden met het weer. De hoteldirector heeft constant te maken met wisselende bezetting en alles moet uiteraard iedere keer weer perfect zijn. Hulde aan allen!

038 Eurodam op zeeIn het Rembrandt aten we ‘s avonds in vol gala-outfit. De Nederlandse menukaart was lekker makkelijk om te lezen en daarna nam ik een mooie Franse uiensoep, mals lam en tot slot een cakepraline van chocola. Daarna had ik geen ruimte voor meer… de calorieen moesten er dan maar af in de BB King show. Wat een fantastische band en wat een enthousiasme spreiden zij ten tonele.

Lees ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger