Cruisereiziger
Eten en drinkenThemacruise

Seabourn biedt nieuwe culinaire cruise

food  wineLuxe cruise rederij Seabourn biedt haar gasten een culinaire cruise ervaring aan boord van de Seabourn Sojourn tijdens de 11-daagse “Best of the Riviera Food & Wine Cruise”. Gasten brengen tijdens de cruise een bezoek aan de meest spraakmakende eet- en wijnregio’s van Europa. Ze kunnen dagelijks genieten van culinaire activiteiten, kookdemonstraties van beroemde chef-koks, proeverijen van lokale specialiteiten en meer. De culinaire reis vertrekt 30 oktober 2014 vanaf Monte Carlo en vaart, via de Franse en Italiaanse rivièra, naar Rome.

“Seabourn staat synoniem voor lekker eten en een uitmuntende keuken die gasten op elke reis van lekkernijen voorziet”, zegt John Delaney, Senior Vice President Marketing en Sales bij Seabourn. “Het sprak voor zich om deze speciale culinare cruise te lanceren in één van de meest populaire en gerespecteerde eet- en wijnregio’s in de wereld.”

Twee beroemde chef-koks uit de regio zijn gedurende de cruise te gast aan boord. Zij geven kookdemonstraties en stellen het menu voor de gasten aan boord.

De Franse chef-kok Patrice Olivon is opgegroeid in de Provence en geschoold in Marseille. Hij bracht de vaardigheden die hij in Zuid-Frankrijk leerde naar Washington DC, waar hij kookte voor de Franse ambassade, het Witte Huis en in Camp David voor speciale gelegenheden. Hij is programmadirecteur bij Culinary Arts van het prestigieuze L’Academie de Cuisine en een populaire docent en presentator.

De Italiaanse chef Alfio Longo heeft ervaring opgedaan in een aantal van de beste keukens in Italië. Longo reisde de wereld over om verder te leren bij goede restaurants en mede als privé kok in New York, evenals in de Dominicaanse Republiek, China en Turkije. Hij is momenteel de uitvoerend chef bij Osteria del Circo in New York geëxploiteerd door Sirio Maccioni’s Le Cirque International group.

Seabourn biedt optionele eet- en wijnexcursies in de mediterrane havens: Marseille, St. Tropez en Ajaccio in Frankrijk, Santa Margherita Ligure, Messina (Taormina) en Sorrento in Italië en in Valletta op Malta. Daarnaast is er een overnachting in Livorno en twee volle dagen om  Florence, Pisa, Lucca en de culinaire hoogtepunten van Toscane te ontdekken.

De “Best of the Riviera Food & Wine Cruise” wordt aangekleed met culinaire activiteiten zoals ‘Winkelen met de chef-kok’ op lokale markten in Marseille (Frankrijk), Livorno en Messina, (Italië). Daarnaast worden er gala lunches georganiseerd en tijdens de cruise zijn lokale specialiteiten en regionale smaken in de menu’s opgenomen. Het personeel aan boord van de Seabourn Sojourn wordt aangevuld met culinaire chef-koks en wijndeskundigen uit het team van de rederij.

Seabourn biedt gerechten en gastronomische diner ervaringen, vergelijkbaar met de beste restaurants ter wereld. Een panel van vooraanstaande culinaire experts, samengesteld door de redactie van Saveur magazine, hebben Seabourn bekroond met de “Beste Culinaire Cruise Line” in het tijdschrift Culinaire Travel Awards 2013. Het team van zeer getalenteerde chef-koks van de rederij bereidt gastronomische gerechten met verse, seizoensgebonden ingrediënten.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!